Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #16 – ÄNNU EN HÄRLIG VECKA MED GUBBSJUKA.

“Åldern tar ut sin rätt” brukar det väl sägas? Denna vecka fick undertecknad detta ordspråk motbevisat då jag haft en skara “äldre” vänner från Östersund på besök. Massvis med fastkörningar bjöds det på men framförallt klev “gubbarna” ur sin bekvämlighets zon och gjorde oss lite yngre sällskap på riktigt brant skogsåkning.

Med besök i närmare en månad nu från mina käraste skoter vänner och ett boende som mer eller mindre bedrivits som hotellverksamhet kändes det toppen att avsluta mitt besöksschema med en riktigt rolig grupp gubbar. Vi har åkt skoter genom riktigt brant terräng kring Turtle Mountain, ett berg beläget mellan Boulder Mountain och Frisby Ridge.

Uppe till fjälls har vi haft massvis med kul åkning, i en dalgång hittade vi ett stort område i brant terräng med helt orörd snö, alla i sällskapet fick ta sina första pudersvängar för i år då snön hemma i Sverige inte varit något vidare att hurra för.

Efter ett par timmar lek med både skogsbrant åkning och många fastkörningar kastade vi in handduken och lämnade området för att åka upp mot alpine och få lite vyer. Naturen är verkligen storslagen här borta, vädret lät mig visa gubbarna hur det känns att vara omringad av stora bergmassiv i höjd med molnen.

Nästkommande dag hade vi ”ungdomar” bestämt oss för att åka i lite mer svårkörd terräng med pillows och teknisk trädåkning. Jag visade vägen och Fredrik hängde på, vi passade på att fotografera varandra när vi kommit en bra bit upp i skogen, gubbarna höll sig vid detta laget på säkert avstånd längre ned i dalgången.

Vi åkte vidare på skrå i skön fluffig snö och hittade nästa område där vi lekte vidare, här var det mycket brant och Fredrik passade på att testa backarna och vände i luften där skotern inte längre kom upp.

Den sista skoterdagen hade gubbarna bestämt sig för att åka med oss yngre i lite mer svår terräng, jag vart riktigt positivt överraskad över att se att alla lyckades ta sig bra utan några större blessyrer. Jo klart vart det fastkörningar mer än vad som går att räkna på många händer, men över det hela taget har detta gått väldigt smidigt och gubbarna lämnade Revelstoke med riktigt stora leenden. Denna veckas Scenes är tyvärr inställd pga kamera strul men står ni ut till nästa vecka så kommer en riktigt grym tills dess. Häng med nästa vecka, Ska ut och åka med massvis av duktigt folk nu framöver så jag kommer försöka ”steppa upp” här nere missa inte det!
until then ride safe!

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen