Kontakta oss

Reportage

BLINGFACTORY FRÅN FINLAND TILL HELA VÄRLDEN!

Blingfactory är idag Europas största leverantör och tillverkare av Billet-delar inom powersportindustrien. Ett välkänt varumärke från den lilla byn Karstula i Finland som vuxit i rasande takt de sista åren. Mr:Blingfactory himself Sami Tarvainen och hans livsprojekt Blingfactory har under åren haft en resa som inte alltid gått på räls. Blingfactory har under resan kantats av både motgångar och medgångar för att ha krigat sig hela vägen till tronen där man är idag. Följ med när vi tar reda på denna spännande historia!

BLINGFACTORY HUVUDKONTOR

Det hela startade med en Idé av snöskoterentusiasten Sami Tarvainen över 10 år sedan. Med stora kunskaper inom Billet-delar började han modifiera sin snöskoter och under projektets gång delade han sina lösningar i ett snöskoter forum på internet. Mest för skojs skull och utan förståelse om hur stor efterfrågan på Billet-delar skulle bli och vilka dörrar som skulle öppnas de kommande åren.

TILLVERKNING AV BILLET-DELAR

2010 efter finanskrisen lades grunden för Blingfactory och webshoppen blingfactory.fi  öppnades, med en sann entreprenörsanda började det tillverkas Billet-delar för hela snöskotermarknaden. Ju längre tiden gick desto mer efterfrågan kom från kunder över hela Europa. Förfrågningar kom både från powersport entusiaster och från bil entusiaster. Fler personal anställdes och idag är man ett team på 25 personer. En av de största fördelarna Blingfactory har är den enorma kunskapen man besitter i sin personal. Det finns kunskap inom allt från powersport produkter till bilar och nya spännande delar tas fram på löpande band.

TILLVERKNING AV BILLET-DELAR

Fördelarna är många med aluminum frästa Billet-delar, dels ut ett hållbarhetsperspektiv men likaså kvalité vilket gjort att efterfrågan ökat. Något man jobbar tätt med är sina kunder genom forum och genom social media där många nya och smarta idéer föds som senare designas och utvecklas till produkter för slutkund. Olli Järvi berättar att maskinparken på anläggningen även får användas av anställda utanför arbetstid för att ta fram delar till deras egna hobbys vilket leder till nya spännande produkter inom powersport och bil industrien. 

MASKIN UTRUSTAD MED BLINGFACTORY

I dagsläget säljer företaget förutom sina Billet-delar även DUELL snöskoterprodukter vilket gett Blingfactory en bra skjuts inom powersports. Företagets kundkrets består utav allt från finlänska exportföretag till racingteam och entusiaster inom powersport och bilar.

TILLVERKNING AV BILLET-DELAR

Vi kan tack vare gedigna yrkeskunskaper hos vår personal och vårt certifierade kvalitets- och miljöledningssystem garantera dig hög kvalitet på våra tjänster och produkter. Målet är att bli ett av världens största företag inom Billet-delar och i den takt vi växer är vi snart där avslutar Olli Järvi. Vi på Sledtrax tror att det finns stora möjligheter för Blingfactory att fortsätta växa och vi kommer under nästa säsong köra med en del av deras produkter på några av våra maskiner för att testa en del av Blingfactorys sortiment något ni inte vill missa, Så stay tuned!

Läs mer på BLINGFACTORY

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen