Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL – CHRISTOFFER FERDINANDSSON

Vi har landat i en universitetsstad i Västerbotten, här har vi träffat en kille som börjat synas mer på sociala medier och som kör större och större. Förra året hittade vi honom på en Arctic cat och till denna säsong kör han en Polaris Khaos för Umeå Terräng och Motor. Månadens uppstickare är Christoffer Ferdinandsson.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON

Lite kort om Christoffer

Uppvuxen i en by några få mil från Umeå där intresset för skoter alltid funnits, som 14 åring köpte han sin första cross och körde mycket tillsammans med sin far. Det var först när Christoffer fyllde 16 år som skoterintresset tog fart på riktigt, det resulterade i att alla sparpengarna hamnade i en Lynx Enduro 600 från 2001. Här började intresset för att hoppa växa och det dröjde inte länge innan den första skotern fick gå i pension, resten är historia som man säger. Idag är Christoffer 28 år och till vardags jobbar han som maskinförare i Umeå. En stor del av hans tid just nu går åt att göra saker tillsammans med sin son. När han inte jobbar eller är med grabben sin, är det ganska stor sannolikhet att du hittar Christoffer i garaget för att förbereda helgens skoteråkning.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON SON

Vad är det som gjorde att du fastnade för skoteråkning?

Det är frihetskänslan och suget efter att fortsätta utvecklas och göra nya saker. Dom första åren kunde vi lägga flera timmar på att bygga ett hopp för att sedan köra några gånger i det. Det var roligt och jag lärde mig kontrollera maskinen i luften vid raka flygturer, sen några år tillbaka har jag börjat utmana mig själv mer och vara upp och ner i luften också. Jag bestämde mig förra vintern att jag skulle pressa mig mer och gå utanför min comfortzon, planen var att köra större än vad jag gjort tidigare och det har gått ganska bra.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON

Om du får välja område, vart hittar vi dig på skotern?

Jag kör helst i fjällmiljö och försöker ta mig upp mot Tärnaby/Joeström så ofta som möjligt till stugan. Där har jag börjat ta vara på mer av vad naturen bjuder på i naturliga hopp plus att det finns grym backcountryåkning där också. Tyvärr har snötillgången inte varit den bästa i dalgången än så länge men förhoppningsvis hinner det komma innan säsongen är slut.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON

Vad har du för samarbetspartners?

Jag har till i år startat ett samarbete med Umeå Terräng och Motor och är ambassadör åt dom på en Polaris Khaos, jag har känt Anders länge och vi har haft dialog om det tidigare men i vinter blev det av. Öhlinscenter har varit till stor hjälp med att få maskinen som jag vill, Micke har verkligen gjort ett kanonjobb med dämparna som sitter på maskinen. Via Anders har jag även kommit i kontakt med KLIM och fått ett samarbete med dom och Joakim Kostet. Måste ju även nämna att jag sedan några år tillbaka har haft ett jättebra samarbete Skoterdelen som jag hoppas fortsätter.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON

Några snabba frågor.

Häftigaste skoterminnet?

Jag har faktiskt två riktigt starka minnen, ena var min första backflip. Jag lyckades sätta den på första försöket vilket var en helt obeskrivlig känsla. Det andra var när jag gav sonen sin första skoter, minen när han kom in i garaget och såg den kommer jag aldrig glömma.

Värsta skoterminnet?

Jag har faktiskt inte något jättehemskt skoterminne, saker har gått sönder och man har blivit stående både med bil och skoter men inget jätteallvarligt. Jag har haft tur och inte skadat mig allvarligt.

CHRISTOFFER FERDINANDSSON POLARIS KHAOS

Hur ser vi till att skoteråkningen blir hållbar i Sverige även i framtiden?

Se till att respektera och visa hänsyn till andra människor och natur när vi är där ute, sakta ner på farten när man möter skidåkare och djur. Se till att bara köra på lovliga områden mm. vi måste visa att vi verkligen vill ha kvar den här friheten som finns.

Vad har du för mål med skoteråkningen denna vinter?

Jag har tänk fortsätta pusha mina gränser för att utvecklas. Målet är att försöka köra större än jag gjorde ifjol, sen har jag en dröm om att sätta en stor backflip med Khaosen. Vi får se hur det går i vinter, det är länge kvar än.

Vi på Sledtrax önskar Christoffer Ferdinandsson ett stort lycka till framöver och se till att följa hans resa på Instagram FEERDII_

Läs fler MÅNADENS PROFIL

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen