Kontakta oss

Sponsrade inlägg

E-SON MASKIN & TIDY POWERSPORTS

Vintersäsongen 2020 är nu här och vi på Sledtrax har kollat pulsen på många butiker runt om i landet. Denna gång besökte vi E-son maskin och Tidy Powersports, som man hittar i Skellefteå på Gymnasievägen 14, just utanför E4an. Ett väletablerat företag som efter snart 40 år inom branschen växer så att det knakar. Häng med in i butiken och se vad som händer här!

Tidy Powersports

Tidy Powersports:

När vi kommer in genom dörren möts vi av en välfylld lokal där det är uppradat Polaris snöskotrar i flertalet rader. Det är inte bara skotrar direkt ur kartong som står på golvet, även välutrustade skotrar som visar utbudet av extratillbehör som finns att köpa här. Det finns faktiskt många rejält upphottade skotrar här inne, något som skvallrar om den goda kunskapen dem har om både modifieringar och utrustningssortimentet.

Sedan är det gott om välrenommerade märken på de tillbehör som klär väggarna och sanningen är att folk från båden när och fjärran hör av sig hit för att få experthjälp om anpassning av snöskotrar. Lite längre in i butiken skymtar vi BRP loggor och innan vi hinner längre än så möts vi av Daniel Lindberg som jobbar för Tidy Powersports och snacket tar fart direkt.

E-son

E-son:

Vi pratar om historien om E-son ända från när Tomas Eriksson startade företaget och samtalet leder oss vidare till den utveckling som skett inom företaget de senaste 10 åren. Lage Hedlund, som är VD för verksamheten, ansluter till samtalet och vi diskuterar vidare om visionerna samt utmaningarna. Omsättningen har ökat rejält för varje år och utbuden av produkterna har expanderat det med. Ifjol valde man att bryta upp verksamheten till två företag.

Det ena företaget lever vidare som E-son maskin och dem erbjuder produkter från hela BRP:s sortiment, det vill säga Lynx, Ski-Doo, Can-Am och Sea-Doo. Det andra företaget heter Tidy Powersports och här finns det produkter från Polaris sortiment, både snöskotrar, fyrhjulingar samt UTV. Sedan är butiken fyllt med kläder, utrustning, reservdelar samt tillbehör, allt man kan behöva. Till råga på detta satsar man även på att sälja Cyklar från Scott under sommarhalvåret. Det som är bra att veta är att bägge företagen hör till samma familj och är under samma tak.

E-son

Framtiden:

Att E-son Maskin och Tidy Powersports fortsätter att växa är det inget snack om och en utmaning man insåg snabbt var den tillgängliga ytan som krävs för att kunna driva verksamheten på bästa sätt. Det är huvudfokus på att ha bra service samt kundbemötande. För att inte riskera att detta blir lidande behövs större lokaler när befintliga är fyllda till bristningsgränsen.

Som lösning har man nu gått vidare med att bygga en helt ny fastighet, ett projekt om inte mindre än 80 miljoner kronor! Resultatet kommer att bli en 3-dubbling av ytan och flytten väntas göras redan till nästa säsong. Här kommer man även att erbjuda nya tjänster som att exempelvis förvara snöskotrar och vattenskotrar när det inte längre är säsong, en attraktiv och smidig lösning för kunden. Den nya lokalen kommer att vara precis bredvid E4an, ett stenkast från nuvarande lokal.

Skiss av förslag på nya lokalen.

Vi på Sledtrax tycker att det är riktigt kul att det drivs företag med starka visioner om framtiden och att det satsas stort på att kunna nå detta. E-son maskin och Tidy Powersports är ett bra exempel på sådant och vi ser fram emot att göra återbesök under kommande säsonger, då i deras nya och ännu större lokaler.

Vill ni komma i kontakt med E-son maskin eller Tidy Powersports så hittar ni dem här:

E-SON

TIDY POWERSPORTS

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Sponsrade inlägg

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen