Kontakta oss

Sponsrade inlägg

TERRÄNGMASKINER

Sledtrax gjorde ett besök hos en av landets äldsta snöskoter återförsäljare. Terrängmaskiner startades i Sundsvall 1968 och har sedan dess varit återförsäljare för snöskotrar och släpvagnar vintertid. Vi träffade sonen Emil Molander som idag driver firman tillsammans med sin far Pelle Dahlin för att höra storyn bakom handlaren.

Pelle Dahlin, Emil Molander

Berätta Emil, hur hamnade du här?

Emil skrattar till, jaa du en bra fråga!! Både min far och jag är utbildade elektriker och snöskoter handlare kanske inte är det typiska arbetat med just den utbildningen. Min far började på Terrängmaskiner redan 1974 och sedan 1983 tog han över firman. Jag personligen började gå i min fars fotspår 2008 och har sedan i år gått in som delägare i Terrängmaskiner.

Butiken

Hur ser er typiska kund ut?

– Vi har kunder från norr till söder, födda allt från 30 talet till 00 talet. Vi försöker fokusera starkt på personlig service vare sig kunden är ute efter ny maskin eller ett par tändstift. Vi har under alla år jobbat på det sättet och det har gett oss en stor skara väldigt nöjda och trogna kunder. Vi tycker att alla som besöker oss förtjänar bra service och ett personligt bemödade där man känner sig både sedd och hörd.

Begagnat

Vad säljer ni mest för maskiner?

– Ski-Doo är ett tacksamt märke att erbjuda våra kunder, dels för att varumärket är så välkänt men likaså för att de finns en såpass stor bredd i utbud när det gäller olika maskiner. På senare tid har friåknings segmentet exploderat. Jag personligen åker mycket lössnö både i Västerbotten där vi har stuga men likaså i Kanada på senare tid vilket resulterat att vi sålt väldigt många lössnömaskiner. Men jag har även kört Tundra under ett par år och sedan dess så har även en del av de modellutbudet gått iväg. Vi ligger på närmare 230 affärer per år fördelat på nya Ski-Doo´s men också begagnade. Vi erbjuder även full service av maskiner där vi tror att kundnöjdhet handlar mycket om den kunskapen vi själva har om varje produkt. Det är kunskapen vi besitter som ger kunden förtroende och förhoppningsvis en affär. 

Vi bryr oss verkligen om våra kunder där vi b.la. anordnar lokala arrangemang med folk i branschen t.ex. Martin Borg och lavin säkerhet. Även i december i år med föreläsningar och fjällvett med Tomas på TOBE Outerwear för att ge tillbaka till våra kunder.

Butiken

Hur ser ni på framtiden?

– Vi kommer fortsätta arbeta med Ski-doo och vi ser på lösningar för att kunna utöka vår verkstad i befintlig butik där vi funnits sedan 1998 för att kunna erbjuda våra kunder ännu snabbare service.

Butiken

Vad åker du själv för maskin till vintern?

– Ski-Doo summit Expert 154 och sedan har vi en projektmaskin 146:a vi ska gå all in med i vinter.

Läs mer om Terrängmaskiner 

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Sponsrade inlägg

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen