Kontakta oss

Sledtrax testar

EN SISTA RAPPORT OM POLARIS 850 KHAOS SLASH 146”

Så var den här, vår femte årstid och mångas absoluta favorit – vårvintern. Underbart men vemodigt eftersom vi då vet att säsongen lider mot sitt slut. Men med denna Polaris 850 khaos slash 146″ har vi verkligen fått ut det mesta av hela säsongen även när det varit hårdare före och mindre snö! Här kommer en sista rapport för denna vinter med de slutgiltiga intrycken och upplevelserna samlade på ett och samma ställe.

Säsongsstart 

Kanske några av er minns att ganska tidigt på säsongen fick vi börja med att byta tändstift? Men det var den enda gången det behövdes, sedan dess har allt fungerat felfritt vilket vi verkligen uppskattar för att kunna ta vara på vinterns alla dagar. Men nog hade vi hoppats på att inte behöva göra det alls efter flera säsonger med tändstiftproblem från Polaris sida. Men på tal om vinterns alla dagar, de kan ju verkligen se olika ut med snömängd, väder, om snön är mjuk, hård, blöt osv men det är en av alla saker vi verkligen uppskattat med khaosen, den har alltid varit rolig att köra i alla dessa olika förhållanden. Så på det sättet är den verkligen mångsidig och användbar hela säsongen.

Fotsteg som gör skillnad

Att denna maskin har kort tunnel som även är avsmalnad baktill har verkligen hjälpt till att göra maskinen lättkörd och gjort den riktigt lekfull, men något som kanske inte nämnts innan som jag tycker även har stor betydelse för körningen är fotstegen. Här hittar vi ett par riktigt trevliga fotsteg i mitt tycke, de har bra grepp som verkligen behövs när man ska åka tekniskt. Man behöver kunna stå stadigt samtidigt som man kan behöva byta fotsättning snabbt utan att tappa greppet. De rensar även bort snön fantastiskt bra vilket gör att de inte täcks igen så man får behålla det bra fästet.

Det gör helheten

Det vanligaste man tittar efter när man köper en ny maskin kanske inte direkt är saker som just fotsteg men det är alla dessa “små” grejer som gör att helheten blir så bra på denna Polaris khaos slash. Tex handskfacket, det rymmer massor! Jag har både vattenflaska, googles, mössa, såg, handskar och en gobit. Superbra och smidigt att kunna ha det nära till hands och inte ens behöva kliva av skotern för ex ett handskbyte. Och än om de var något sen på bollen så uppskattar vi verkligen de backningsbara isrivarna som Polaris kom med till 2024, de är så smidigt att inte behöva tänka på att fälla upp dem och isrivare överlag har verkligen varit en räddare i nöden nu på vårkantens hårda snö. Detta är bara några av många fenomenala grejer som vi hittar på denna maskin.

Det finns även rum för förbättring

Om vi även ska vara lite kritiska så tycker jag att a-armarna är i det vekaste laget, som tidigare nämnt förstår jag att vid en smäll måste något vika sig tillslut och såklart är det bättre med en a-armarna än något mer betydande. Jag har dock inte tidigare varit med om att de viker sig så lätt på andra märken, och det är inte bara på min egen Polaris  jag fått se hur a-armen böjt sig utan det verkar vara ett välkänt fenomen. Men med rp framvagnen jag satt på efter min lilla olycka så har allt hållit sig helt, än om det blivit en mindre smäll som jag tror original skulle vikt sig av så har varken rp framvagnen eller något annat på skotern tagit skada, så lite rejälare framvagn från fabrik är något jag skulle önska från Polaris.

En maskin med massor av positiva intryck

Men vi har fortfarande massvis med positiva ord att säga om denna Polaris khaos slash 146″ efter en hel säsong tillsammans, en maskin som passar utmärkt för vår terräng och de förhållanden som vi hittar i Skandinavien. Vi tror även denna maskin passar många olika förare tack vare att den är så otroligt lättkörd samtidigt som du kan utmana branterna eller trixa och leka. Vi har även märkt att den inte alls verkar vilja sticka iväg med tempen trots hårda leder i smyg fart, alltså passar den dessutom dig som kanske vill dra pulka nån gång emellanåt eller ta med en kälke för en tur? Så sammanfattningsvis summerar vi säsongen med Polaris 850 khaos slash 146″ som en lekfull, smidig och mångsidig mountainmaskin!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen