Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL – ANDREAS RENBERG

Månadens profil hittar vi i de djupa skogarna i södra Norrbotten. Platsen är Arvidsjaur och snubben vi har snackat med är ingen mindre än Andreas Renberg, en av våra skribenter här på Sledtrax. På vardagarna jobbar han som snickare, på kvällarna tar han hand om familjen, för att på helgerna köra skoter eller jaga eller någon annan aktivitet som helst är ute i naturen.

Berätta lite om dig själv? 

Jag bor som sagt i Arvidsjaur, eller rättare sagt en dryg mil utanför, i paradiset Renträsk. Familjen består av tre barn i åldrarna 3, 6 och 9 år, min kära fru och vår östsibiriska laika. På vardagskvällar är det massor med aktiviteter, och på helgerna jagar jag om jag inte kör skoter eller är med familjen.

Hur startade din Sledtrax-karriär ?

Den startade i Laisvall 2013. Sledtrax skulle göra ett lössnötest men saknade en maskin och Ingemar som på den tiden skrev för Sledtrax visste att jag hade en Arctic Cat M800 och frågade om jag ville hänga på och åka fota och utvärdera maskinerna. Självklart! Men det tog ytterligare tre säsonger innan det drog i gång på allvar och jag började som skribent. 2016 var jag inte längre wannabe utan fullbordad medlem.

Vad är det bästa med Sledtrax ?

Självklart är det gänget som vi bildat, ett otroligt team där alla har en del i pusslet för att få det att rulla så pass roligt och bra som det gör i dag. Sen är de möjligheterna som kommer med Sledtrax. Alla fantastiska resor som vi varit på, alla människor man träffat och lärt känna som brinner för samma sak. Sen måste jag säga att eventet SLEDTRAX PHOTOSHOOT blivit lite av en högtid likt jul, nyår, påsk, midsommar, ja ni vet. Tyvärr kunde jag inte medverka i år men det är en upplevelse som ingen borde missa. Fantastiska dagar och kvällar med hög stämning.

Ditt bästa Sledtrax minne?

Det måste bli första gången i West Yellowstone 2017. När man får uppleva snö för första gången. Ja, ni hörde rätt. Där det verkligen finns snö, vidderna allt i symbios får en att bli alldeles salig. Vi fick testa alla 2018 nya maskiner och det var jag och André som var framför kameran till 99%. Jag vet aldrig någonsin jag varit så utmärglad på kvällarna som då. Men det var magiskt. Sen ligger våra galna resor till Revelstoke inte många millimeter efter. Men Yellowstone har nog etsat sig fast extra för att det just var första gången.

Vad är ditt mål med skoterkörning ?

Jag vill ju tro att jag bara blir bättre och bättre, men den bistra sanningen är dess motsats. Jag brinner för körningen men har inte längre samma behov av att sitta på det värsta. Jag håller på att komma till den insikt att en lite mer gubbigare maskin skulle egentligen passa mig lika bra. För nu för tiden släpar pulkan bakom maskinen större delen av all körning. När den inte gör det är jag ofta ute och letar efter något spår i skogen eller tittar efter toppfågel. Men självklart så älskar jag lössnökörning. Det blir nog inte än på några år en fullbordad gubbskoter letar sig hem till Renträsk.

Du har lite nyheter att dela med dig av, berätta ?

Alla resor har ett slut, lyckliga som olyckliga. Det är givetvis med ett visst vemod jag berättar detta. Men jag kommer inte att fortsätta nästa säsong som skribent på Sledtrax. Jag har under fjolåret startat upp en egen liten firma inom bygg och inser att de tjugofyra timmarna på dygnet inte riktigt vill räcka till. Med tre barn, en hund och ett eget företag har Sledtrax blivit lidande. Så jag har tagit det tråkiga beslutet att helt enkelt kliva åt sidan. Men jag stänger inga dörrar, för redan nu känns det oerhört trist. Vi är ett så himla roligt gäng och vi har alltid så fantastiskt kul. Vi får se vad framtiden har att utvisa. Men så ser sanningen ut just nu. Jag vill passa på att tacka alla roliga kollegor, våra samarbetspartners och alla som läst och kommit på våra event. Jag tror inte detta är det sista men för tillfället ser det ut så här.   

Med det säger vi stort TACK för tiden med oss på Sledtrax, du är en grym kille på alla sätt och vis!

Läs fler Månadens Profil

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen