Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL – MARLENE FRANTZEN

Hon är en av Norges främsta tjejer på snöskoter likaså en jordnära person som blivit en stor förebild på sociala medier för många nya som vill in i sporten. Hon har bott i Kanada under ett år likt undertecknad. Tillsammans med sin vapendragare Sondre kör hon mestadels snöskoter i dem Svenska lapplandsfjällen. Månadens profil är ingen mindre än Marlene Frantzen.

Marlene Frantzen

Berätta lite om dig själv: Född/uppvuxen? Hur gammal är du? Jobb? Familj?

Jeg er født og oppvokst i Narvik. Har bodd her stort sett hele livet, forruten ett par år i Trondheim og ett år i Vancouver da jeg tok en bachelor i Business and Administration. Det er en veldig fin by med store fjell som stuper ned i fjorden. Vi har ett veldig bra skianlegg så oppveksten min hadde jeg i bakken. Det er ikke lov å kjøre scooter her men heldigvis er det bare 40 minutter til Riksgränsen så det blir mange timer bak styret om vinteren.

Jeg er 30 år og jobber som General Manager på Quality Hotel Grand Royal.
Jeg har ca 60 ansatte og karriere er en viktig del av livet mitt. Hotellet er ett konferansehotell med 2 restauranter. Det har gått veldig bra til nå, men grunnet coronasituasjonen er det en veldig krevende tid på jobbfronten. 

Marlene Frantzen

Hur kom du i kontakt med skoteråkningen?

Mamma og pappa kjøpte leilighet på Riksgränsen da jeg var 17 år. Jeg og mamma hadde en scooter på deling. Stakkars mamma, hun fikk ikke brukt den scooteren så mye da jeg raskt ble hektet da jeg ble en del av miljøet. 

Jeg var ute å studerte i 3 år men da jeg kom tilbake i 2012 kjøpte jeg min første egen scooter. Det startet med løypekjøring men kjente raskt at utvikling motiverte meg og jeg startet å pusher grensene mer. I en stresset jobbhverdag er dette den beste avkoblingen samtidig som den plassen jeg får mest adrenalin. Ironisk nok. 

Marlene Frantzen

Förutom skoteråkning, vad är dina största intressen?

Om sommeren trives jeg på havet på vannscooter, i en båt eller på vannski.
Vi har utrolig fin natur i Nord-Norge så jeg liker generelt å være ute å se nye plasser og ta bilder.

Marlene Frantzen

Vad skulle du säga är det viktigaste för att utvecklas som förare?

Jeg tror det er viktig å kjøre sammen med folk som motiverer, utfordrer og inspirer deg. Videre er jeg overbevist over at alt sitter i hodet. Man må være bestemt og sette egne mål.

Jeg merket at det løsnet litt for meg når jeg lærte meg å ikke overtenke for mye og ikke være redd for å prøve. Personlig blir jeg veldig irritert på meg selv når jeg ikke får til det jeg prøver på men følelsen når man mestrer det er ubeskrivelig.

Vilka sponsorer har du denna säsong?

Polaris, Tobe Outerwear, Sledstore, ECD Customs og Trama Harstad.

Marlene Frantzen

Du är fabriksförare för Polaris, hur startade den resan och hur känns det att få den möjligheten?

Det startet for 5 år siden da jeg hadde avtale med Arctic Cat Norge. Jens Andersson fra Ruffriders fikk meg til å innse hvor bra Axysen var og han introduserte meg for Polaris familien. Jeg ble da ambassadører og har de siste 2-3 sesongene vært factory rider. 

Det er en tillitserklæring og jeg er veldig takknemlig for denne muligheten. Man får oppleve mye spennende. Gjennom eventene og oppdragene gjennom Polaris møter man alltid mange andre mennesker med samme passion for sporten. Det er utrolig inspirerende.

Marlene Frantzen

Du har nästan 10.000 följare på instagram, när du startade med skoteråkning hade du någonsin trott att du skulle bli en så stor profil inom skoterbranschen?

Nei det hadde jeg ikke trodd. Men det er morsomt at folk vil følge reisen min på Instagram og at jeg kan dele denne lidenskapen med flere. 

Skoteråkning har länge varit en rätt mansdominerad sport men på senare tid har allt fler tjejer börjat dyka upp bakom styret, något som är fantastiskt roligt. Vilka tips vill du ge till tjejer som vill ge sig in i denna sport?

Alle har vært ny en gang og det er ikke farlig å sette seg fast. Jeg ser mange er velger å safe da de er redd for å sette seg fast. Ikke gjør det. Man må ut av komfortsonen for å utvikles. Jeg tror også det er avgjørende at du kjøper en scooter som passer til det formålet du skal benytte den til. Og igjen er det er viktig at man kjører med noen som tar hensyn og legger til rette for motivasjon og utvikling.

Marlene Frantzen

Vi avrundar intervjun med tre snabba frågor:

Häftigaste skoterminnet?

Når vi var med Tobe Outerwear å kjøre i Revelstoke.
Tomas som eier Tobe bodde det året i Canada og inviterte teamet nedover for en uke med scooterkjøring. Det var virkelig minner for livet. 

Vad är din kommande målsättning med skoteråkning?

Målet mitt i år var å bli bedre på hop-over, lære bow tie og sette whippen.
De to første målene gikk veldig bra men per nå får jeg ikke kjørt da jeg får 2 ukers karantene om jeg drar til Sverige pga Corona situasjonen. Kjenner abstinensene har blitt ett faktum!

Hur ser vi till att skoteråkningen förblir hållbar även i framtiden?

Vi må ha fokus på hvordan vi blir oppfattet av verden rundt oss. Først og fremst må vi akseptere og overholde lover og regler knyttet til forbudsområder og dyreliv. Det er også viktig å tenke på hvordan våre motstandere oppfatter oss. Det er ikke nødvendig å sidehille og ligge med full gass i løyper rundt matbutikker ol. Dette er eksempelvis ett problem på Riksgränsen. Mange nordmenn som kommer dit for å handle tror det er slik det fungerer i hele Sverige. Det de ser der ligger ofte til grunn i argumentasjonen mot hvorfor det må være ulovlig i Norge.

Så har vi miljøaspektet. Scooterindustrien må nok følge motorbransjens utvikling i forhold til utslipp. Til høsten kommer det en TV serie i Norge om livet rundt scooter der jeg og 5-6 andre norske profiler blir fulgt løpet av sesongen. Jeg håper TV teamet fremstiller miljøet på en god måte slik at flere forstår hvorfor vi er så glad i denne livsstilen. 

Besök TOBE OUTERWEAR

Besök Marlene Frantzen instagram

Läs fler Månadens Profil

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen