Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS 850 PRO RMK MATRYX 155″

Att lössnöskotrar på senaste tiden gått åt det busigare hållet har knappast undgått någon. Dessa lekfulla egenskaper uppnås dock inte helt utan kompromisser och vill man vara säker på att komma först upp för backarna genom att köra den absolut vassaste klättermaskinen finns detta utbud kvar. Polaris modell för detta ändamål heter PRO RMK och kommer till år 2022 i Matryx chassiet!

Vi vill börja med att klargöra att vi tyvärr inte hade möjligheten att provköra just denna modell under säsongen 2021 men det gör oss bara mer nyfikna på denna nyhet. Vad är detta för en modell och vem passar den egentligen för? För produktutbudet från Polaris har nog allt och det finns många alternativ även bland de värsta modellerna av lössnömaskiner. Är man ute i tid och snowcheckar snöskotern kan man dessutom bygga ihop dem helt efter eget tycke och smak. Men faktum kvarstår att man bör tänka igenom vad man tänkt använda snöskotern till när man gör sina val. Om man är ute efter att ta sig fram i djupsnön på snabbast möjliga sätt är nog den kompromisslösa 850 PRO RMK MATRYX 155” det rätta valet. En maskin som vi förväntar oss vara aningen mindre lekfull än KHAOS modellerna men som istället har det där sista lilla som kan krävas för att ta sig de sista metrarna.

För att få en helhetsbild om vad detta är för en maskin vill vi först titta in lite på detaljerna. Under huven sitter den välrenommerade Patriot 850 motorn som slutligen driver runt en series 6 eller series 8 matta. Detta är nämligen ett av valen som man får göra på denna modell. Där series 6 mattan med sina 2.6” kammar och 2.86 delning är ett beprövat alternativ. Den nyare serie 8 mattan har istället 2,75” kammar och en 3,5” delning vilket skall ge ännu bättre lyft i snön. Tunneln har fått en ny design med en avsmalnad bakdel för att minimera motståndet som uppstår när bakbågen skär i snön under körning. Sedan har man även bestyckat modellen med Walker Evans Monotube stötdämpare som är den lättaste modellen som erbjuds och mätaren är den mer traditionella Message Center Gauge, med andra ord är detta en renodlad klättermaskin.

Av tidigare provkörningar där vi provkört en ”vanlig” PRO RMK sida vid sida med en RMK KHAOS vet i att den vanliga RMK modeller har det där lilla extra när det kommer till klätteregenskaper och de sista metrarna är lättare att nå. Nu har vi tyvärr inte haft möjlighet att göra detta test på Matryx plattformen utan kan endast anta att differensen mellan dem två kommer att vara liknande. Däremot förväntar vi oss att RMK modellen i nya kostymen kommer att upplevas smidigare än någonsin, mycket tack vare den rymliga förarmiljön men även den avsmalnade tunneln. Vi tror även att den nya tunneln kommer göra skillnad när det kommer till köregenskaperna, framförallt när det kommer till att göra rullevändningar samt ”hopovers”. Kan detta vara den vassaste klättermaskinen inför säsongen 2022? Förutsättningarna ser i alla fall goda ut.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Försäkra din Snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Polaris handlare:

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

LINDROTHS MOTORCENTER

CAMP GAUTO

TIDY POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen