Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO SUMMIT X EXPERT 850 154″ NÄR VARJE CENTIMETER RÄKNAS

Man kunde tro att lösnösegmentet skulle svalna av med tiden men så verkar inte fallet vara, märkena kämpar för att ha den mest kompletta maskinen direkt från fabrik. Det vi också ser är att de busigare lössnömaskinerna kommer allt starkare i form av ”shorty” modeller med bra dämpare direkt ur kartong. Ski-doo släppte sin Summit X med Expertpaket till 2020 och den har blivit en populär modell som har just det där lilla extra. Till 2022 har Ski-doo Summit X Experten hårdtränat och kommer nu mer slimmad än någonsin tidigare!

När Ski-doo lyfte sitt skynke till 2020´s program kunde vi se en ny modell av Summit, den hade en liknande bak som sitt finska syskon och tappat 11cm på bandtunneln. Det här visade sig vara ett vinnande koncept och inget som verkar försvinna utan snarare tvärt om. Den kortare tunneln gör stor skillnad på lekfullheten och underlättar vändningar i vinddrivor eller för den som gillar göra piruetter längs branta sidor.

Det som kanske är den störta nyheten till 2022 är att framvagnen som nu har blivit 2” smalare och mäter in på 34” med andra ord lite drygt 86 cm bred. Det här är något vi tycker ska bli riktigt spännande att testa. Från Ski-doo´s sida säger man att maskinen nu ska vara ännu lättare att hålla på skrå och svara snabbare på input från dig som chaufför. Det här är egenskaper vi vet uppskattas i brant teknisk skogskörning där det är snabba beslut som gäller och där skotern helst ska vara en förlängning av dig som förare.

När man ställer sig på skotern känner man igen förarmiljön, lättviktshuven med luftintagen mer skyddade upptill på huven och det tunnare styret. Däremot har det just till styret kommit en uppdatering nämligen att bromsbehållaren som har fått ett skydd standard, det här vet vi är efterlängtat då det dessa har haft en tendens till att gå sönder. Det låter som en liten sak men för alla er som fått en hel dags körning förstörd på grund av bromsbehållaren haft kramkalas med ett grenverk förstår vikten av denna uppdatering. När vi går ett varav runt maskinen ser vi även att de beprövade LinQ-fästena sitter standard, det är fyra stycken bak på tunneln vilket ger möjlighet till Brp´s stora utbud av tillbehör. En tunnelväska eller varför inte en LinQ-bränsledunk.

Det ryktades under våren att Experten även skulle komma med en 38cm bred matta till denna säsong, det blev inte fallet. Vi vet inte om det är något som man tittar på till nästa säsong eller om de kommer fortsätta med de välbeprövade PowderMax light mattorna i 40 cm. I vilket fall så är det här en grymt potent maskin som just blivit ännu hetare. Vi kan bara säga att suget efter att få prova den nya tightare Experten är stort, ska bli väldigt intressant att se hur stor skillnad det sista centimetrarna gör för helhetskänslan på maskinen. Suget blir inte mindre då det vita guldet faller utanför fönstret, nu börjar undertecknad vara redo för vinter!

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

TORDS MOTORSERVICE

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen