Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS ADVENTURE 650 137 – SNABB EFTER LEDEN!

När snön ligger djup och landskapet kallar, är det få saker som kan mäta sig med känslan av att sätta sig bakom styret på en snöskoter. Ännu bättre om maskinen är helt ny ur nästa års modellprogram. För de som söker en snöskoter som verkligen kan leverera på leden, kan då Polaris Adventure 650 137″ 2024 vara svaret? Nu tar vi reda på vad denna ledpiskare går för!

Underbar körning på perfekta leder

Vårt team på Sledtrax har nöjet att testa Polaris Adventure 650 137” på ett av världens bästa ledsystem. På plats i USA i snöskotermeckat West Yellowstone ska dessa scener utspela sig. Vi har redan innan hört mycket gott om denna både busiga och bränslesnåla ledmaskin, men hur är den att köra och vad blir våra första intryck, nu drar vi i snöret eller vrider på nyckeln för den delen, knäpper hjälmen och tar en första dans.

Patriot 650-motorn: Kraft när du behöver det

En av de mest framträdande egenskaperna hos Polaris Adventure är utan tvekan dess Patriot 650-motor, med ca 135 hästar och ett rappt gassvar blir undertecknad förvånad över kraften denna spis ger när tummen för första gången kläms hela vägen mot styret. Vi susar fram längs de nypistade skoterlederna och bromsen används senare och senare för varje kurva som tas. Detta är kul, barnsligt kul!

Vid sidan av leden då?

Vi svänger ut i snön, då menar vi mängder av pudersnö, här går det likt förväntat inte lika bra som på leden. Trots stort gaspådrag går det trögt och man får gunga från sida till sida för att hitta momentum och få upp maskinen till styrfart. Summa summarum, Polaris Adventure 650 är en riktig killer efter leden där man har hög komfort tack vare den fina stötdämpningen och ett balanserat Matryx chassi känt sen tidigare samt ett utomordentligt härligt kraftpaket. Men å andra sidan är den betydligt mer hårdarbetad vid sidan av leden, något vi dock förväntar oss då Polaris Adventure är konstruerad för just ledkörning.

Slutsats: En vinnare på leden

Efter att ha spenderat några timmar med Polaris Adventure 650 137”, kan vi säga med säkerhet att den uppfyller, och i många fall överträffar, de förväntningar vi hade byggt upp när det kommer till ledkörning. Oavsett om du är en erfaren ledpiskare eller bara letar efter nästa stora äventyr med familjen är detta en maskin värd att överväga. Så nästa gång snön faller och kallelsen av vita vidder blir för stark att motstå, då kan Polaris Adventure 650 137” vara det perfekta alternativet.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen