Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO SUMMIT EXPERT 154″ TURBO R – VÄRST I PUDRET!

Djupt puder, höga kammar och massor av hästkrafter, det var vad som stod på schemat inför denna dag. Vi hade nämligen förmånen att testa Ski-doo´s lössnövapen som var ämnad för ändamålet, en 154” lössnödräpare som på specen hade alla rätt. Vi kan redan här meddela att det blev allt annat än en tråkig dag bakom styret när vi testade 2024 års Ski-doo Summit Expert 154 Turbo R!

Dags att köra

Förutsättningarna kunde knappast vara bättre, det hade ordagrant vräkt ner snö de senaste dagarna och det verkade inte vilja sluta. Summiten vi skulle köra stod med ett stilrent utseende och väntade på att få leverera, den hade svart bas och poppiga inslag med orange detaljer. Vi hoppade ivrigt upp på skotern för att bege oss upp mot de mäktiga bergen West Yellowstone har att erbjuda. Trots att lederna bitvis var rejält knöliga gick transporten på vägen upp smärtfritt, KYB 36 dämparna gör ett bra jobb i kombination med den “stela” tMotion XT vilket gör att du har kvar energin när du kommer fram till tilltänkt körområde.

Hopp och lek! 

När vi kommit en bit upp mot bergen viker vi av från leden för att få göra de första pudersvängarna med Experten, snön kastar över huven och fyller hjälmen med snö! Det går djupt i den lätta snön men den 3” höga PowderMax X-light mattan jobbar på bra även med mindre gaspådrag, när du sedan låter de 180 hästarna sjunga ut bygger maskinen snabbt upp farten även i detta före. Kraften som Turbo R motorn har att erbjuda blir påtaglig och gör körningen galet rolig. Det vi uppskattar mest är att gassvaret finns hela tiden då turbon börjar ladda redan vid 6000 varv. Det område vi körde var nästan på 3000m höjd vilket gör att du märker av turbon ännu mer.

Vi styrde nosen mot ett område med mer träd, här låg snön om möjligt ännu djupare och Summiten skulle minsann få bekänna färg. Undertecknad hamnade i en brant bäckravin och måste ärligt erkänna att nerverna började komma då terrängen var riktigt stökig och att ta samma spår ut var inte ett alternativ. Lättaste vägen upp var en lång brant skårkörning för att komma mot öppnare terräng igen, här håller sig Experten verkligen på “edge” och känns stabil även då det börjar bli riktigt brant.

Den stela tMotion XT boggien och mattan utan flex edge funkar bra och gör att Summiten känns stabil på skrå och inte alls nervös. Maskinen upplevs lättkörd och är lyhörd på input från dig som chaufför, klättringen upp gick utan större problem och man kan inte annat än dra på smilbanden när högertummen är mot styret!

Sammanfattningsvis. 

På väg ner från bergen reflekterar undertecknad över dagen som passerat, förutom att den körmässigt varit galet bra har man även från Ski-doo lyckats bygga en maskin som är lätt att tycka om. Med en snygg design och modern känsla med bland annat den stora skärmen och SHOT´n gör att maskinen känns up to date. Körglädjen infinner sig vid varje gaspådrag och gillar du utmanande bergsåkning i djup snö har du helt klart en potent partner i Ski-doo Summit Expert 154 Turbo R!

Gillar du kläderna? Titta in TOBE OUTERWEAR

Köp käderna hos: SLEDSTORE

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen