Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS KHAOS 9R 165 3,25 – LÅNG, STARK & LÄTTKÖRD!

Sista dagen och sista körpasset i USA blev ett minne som säkerligen kommer sitta kvar tills jag blir gammal och grå, mycket tack vare Polaris Khaos 9R 165″ med nya 3,25″ mattan! Med den otroligt rappa och kraftfulla 9R motorn tillsammans med en matta som skottar snö likt en snöslunga blev detta en vinnande kombo i West Yellowstones spektakulära terräng.

Det var alltså dags att bege sig ut igen efter en riktig USA lunch, något sorts långkokt kött som slaffsades in mellan två bröd, med en liten chipspåse och godis som efterrätt. Maskinen som ska ta med oss ut är alltså värstingen med 9r motorn på 900 cc och dessutom den iögonfallande nya mattan med nästan 83 mm höga kammar. Som grädden på moset är det en 165 tummare vilket kanske inte är den vanligaste längden att ha på en maskin i Sverige, men efter att ha kört i USA förstår vi varför det kan behövas där!

Upp och iväg

Mycket kolhydrater och snabb energi, precis vad vi skulle komma till att behöva. Vi beger oss uppåt, snömängden stiger i takt med oss. Vi stannar till bredvid leden och ser en öppnare yta som vi åker mot för att föreviga maskinen och stunden på bild. Allt är stort, brant, mycket snö och för mig okänd terräng. Den lite pirrande känslan bryts snabbt av mot total eufori när vi seglar ut på stora öppna ytor. Endast små öar av träd finns på vad som skulle kunna vara storleken av en hel sjö hemma, det är bara att hålla i styret på denna gasglada maskin och njuta av åkturen!

Tiden går fort när man har roligt minsann!

Efter massvis av lyckorus, oändligt med pudersurf, fullgas repor, klättringar, lek och bus ser vi att det tyvärr är dags att börja bege sig tillbaka mot samlingsplatsen för Snowshooten. Dagen lider mot sitt slut hur gärna man än stannat flera timmar till i den fantastiska snön på denna brutala maskin!

Vi väljer en annan väg tillbaka för att utforska lite, det blir tätare mellan träden och en del utmanande lutningar, men det är ingen match för 9R med sina 165″ och den nya 3,25″ mattan. Inte en enda gång behöver jag känna mig osäker och rädd att köra fast, för ärligt, det var inte som att köra fast hemma i Sverige varken gällande snödjup eller syreupptagningsförmågan.. Trots snömängden och lutningen kan jag smyga upp för branterna, de extra mm på mattans kammar hjälper nog även till där tillsammans med maskinens längd och det kvicka gassvar som 9R motorn ger.

En utmaning innan vi når leden?

Innan vi kommer upp mot leden har vi en riktigt brant sida att skråa uppför, något jag annars kanske skulle tvekat en aning på med tanke på sluttningen precis under som blir riktigt, riktigt brant, “tappa inte skotern här, då blir det nog ingen skoter kvar”. Dessutom har jag minuterna innan gjort en härlig klassiker med en framåtvolt över styret och får en redig lårkaka. Det är lite som att man ska klara sista bossen i ett spel innan man får gå vidare till nästa level. Men Polaris Khaos 9R skär i snön som en nyslipad kniv och visar verkligen upp sina välkända, knivskarpa skråegenskaper så att jag med trygghet kan köra upp för branten som blir en lätt match.

Ett ess i rockärmen 

Efter att ha spenderat mycket tid på 146″ så känns 165″ helt klart långt men tack vare djup snö och gles skog upplevs den varken svårkörd eller otymplig. Polaris fenomenala förmåga att ta knivskarpa linjer och otroliga klipp i 9R motorn gör att maskinen blir smidig trots sin längd. Polaris Khaos 9R är verkligen ett ess i rockärmen, du får både funfactor från motorn och Khaos utförandet och samtidigt kan du klättra och ta dig fram var du vill med hjälp av skoterns längd tillsammans med den nya mattan.

Gillar du kläderna? Titta in Scott Sports

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen