Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #20 – MARCH MADNESS, HÄFTIGT ÄVENTYR MED STRÅLANDE SOL OCH MÄNGDER AV PUDER.

Den senaste veckan har undertecknad endast haft ett fåtal dagar ute till fjälls då kroppen skrikit efter vila. En maskin jag pressat i över 400 mil, en ständig värk i både ben och armar gör mig dagligen påmind om en lång säsong med alltför många fastkörningar. Dock är vilan jag haft under föregående vecka något jag surt fått ångra då helgens åkning visade sig vara bland den bästa på hela säsongen. Häng med så tar vi det från början.

Området vi åkt på i helgen ligger ett par mil norr om Revelstoke, det senaste snöfallet Revelstoke blivit bepudrat med kom i veckan norrifrån, vilket banade gott för massvis med puder. Solen gör oss sällskap denna dag med endast ett par stack moln från klarblå himmel.
Planen för dagen är att testa Joshua’s nya handbyggda kamerafäste, byggt för hans DJI gimbal.
Parkeringen längs vägen är fullsmockad med 3500 truckar, tanken vi haft om att planera område efter vädersystemet är vi alltså inte ensamma om. Känner igen flertalet åkare på plats, både proffs och lokala. Längs leden på vägen upp möter jag Rob Alford, Nadine Overwater, Cody Borchers med fler som är ute för filmning med Slednecks, även Jon Jean och flertalet andra duktiga åkare är ute för filmning med ”Hickshow”. Växlar några ord med Cody och Rob och blir medbjuden av gänget inom en snar framtid för foto och filmning, vilket ska bli superkul och något jag kommer skriva om i ett kommande reportage.

Den vårvarma luften med ett antal plusgrader från parkeringen är som bortblåst och utbytt mot en handfull minusgrader när vi når alpine. Pudret råder det ingen brist på och med orörda öppna bowls överallt stiger euforin. Vi skottar ut en smal passage för att sedan sidehilla under en klippvägg för att nå nästa område där vi tänkt börja filma, vi har tätt sällskap av slednecks gänget som har samma tankar som oss. När vi sedan når det nya området monteras kameran snabbt på Joshua’s hemmabygge och han testar fästet för allt vad som går. Han följer efter Andrew som gör en decent och kommer tillbaka med ett stort leende; ”This is a sick angle, it’s gonna look so cool with the moving followcam stabilised” utbrister Joshua.

Efter massvis av lek och filmning i orört puder letar vi oss vidare längs en fjällkam för att åka ned mot en fjällstuga som ligger i en dalgång mellan fjälltopparna. Längs vägen hittar vi en ravin där vi leker och djävlas de kommande timmarna. Puder som flyger över maskin varvas med opera betonade halleluja skrik innanför hjälmen. Fy satan, detta är LIVET.

Vi alla tre testar olika linjer, både lyckade och misslyckade, efter flertalet fastkörningar av alla stannar till för lunch, en bar och energidryck och blodsockret är på topp igen.

Längst ned i en ravin öppnar det upp sig igen och inte ett spår i backen förutom en hare som tvärat rakt igenom. Vi bestämmer oss för att kolla snödjupet och Andrew drar fram sin sond och mäter, sonden med en längd på 3,7 meter når inte botten och jag kan därför inte ge er läsare ett korrekt snödjup, men kan klart säga att det räcker och blir över för oss alla.

Molnen har nu gjort ett gemensamt ryck i att förstöra solskenet för oss men även under en gråmulen himmel surfar vi puder och fortsätter testa olika vinklar med det nya kamerafästet.
En tillstymmelse av lucka mellan molnen öppnar upp för solsken och därefter bränner solen bort de sista molnen och gör oss sedan sällskap igen resten av dagen. Jag tar tillfället i akt och får till massvis med härliga puderbilder.

Åker vidare ned mot fjällstugan, när vi anländer syns knappt stugan från ena hållet då den är helt översnöad, blir påmind över hur sanslöst mycket snö bergskedjorna runt Revelstoke får årligen. Detta är något av det vackraste som finns, hur fruset vatten kan göra ett landskap så sagolikt och dessutom ge oss skoteråkare alla dessa äventyr.

Med en tankmätare på res blir det dags för raka spåret hem. Efter någon mil på fjället får Andrew soppatorsk, lyckligtvis kommer Slednecks gänget till undsättning då vi lekt på områden ganska nära varandra. En full jerrycan töms och vi färdas tillsammans ned mot dalen tills vi anländer vid bilarna. En av de absolut bästa dagarna denna säsong! jag hoppas att jag lyckas dela denna känsla för er läsare likaså.
Denna veckas Scenes är tyvärr inställd, kommer släppa edits varannan vecka istället då det helt enkelt inte finns tillräckligt med tid. Vill dessutom leverera riktigt hög kvalitet på materialet till er läsare och som ordspråket lyder, bra saker tar sin tid.
Istället kommer här en film som Joshua Schneider producerat från helgens åkning så ni får puderabstinensen åtgärdad!

Häng med nästa vecka, förutom en förhoppningsvis grymt bra scenes kommer även ett grymt reportage om ett nytt område som öppnas upp för oss skoteråkare till helgen. Until then ride safe!

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen