Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #24 – SÄSONGSAVSLUTNING MED CODY BORCHERS

Efter nästan sex månader i Revelstoke börjar slutet närma sig på den skoterdröm jag levt i paradiset. Med över hundra dagar till fjälls i bottenlöst puder, en maskin jag stressat i över 450 mil, områden och vyer jag önskar alla skådat och åkning med de bästa i branschen har jag dessutom skaffat mig massvis av vänner för livet. Säsongen i Kanada kan därför enkelt sammanfattas som den bästa resan jag gjort i hela mitt liv.

Cody Borchers är 39 åringen från Alberta, åkare i 509 samt Slednecks och som visar att åldern bara är en siffra. Till vardags driver han Riderz, en handlare för Ski-Doo som är baserad i Edmonton och tillsammans med Nadine Overwater, Derek Woods och Brodie Evans, bildar de teamet Riderz.
Under ett par dagar fick jag följa med när han spelade in sitt segment för 509, Slednecks och Northern Light Films. Cody är mycket av det vi hemma skulle kalla en perfektionist, han analyserar hoppen och droppen, listar ut det bästa spårvalet och lämnar inget åt slumpen när han är i action.

Dagen spenderades på Turtle Mt, i växlande väder med endast någon minusgrad på termometern hade snön börjat forma sig till vårslush. Första hoppet utfördes från en hängdriva i en bowl som kallas kitchen. Cody har lite av en egen stil där han skriker/sjunger ut något i form av
“hudliululie” precis innan han hoppar ut. Detta för att göra oss kameravänner redo att han kommer, något som uppskattades av oss alla, men likaså något man skrattar mycket åt.
Med en skön höjd och fluffig landning är vi igång med filmandet och fotograferingen.

Nästa drop sitter längre bort längs samma klippvägg, Fredrik från Northern light films och jag hittar en skön vinkel nedanför ett par träd i branten, väl på plats kommer Cody fram till avsatsen, kastar nån snöboll för att kunna se landningen. Är ni redo!? frågar han, både jag och Fredrik gör tummen upp, några sekunder senare hoppar han ut och med burstmode på kameran ser jag till att fånga sekvensen.

Vidare till nästa område, någon kilometer bort är det dags igen. Cody flyger ut i en riktigt skön vinkel där det nästan ser ut som att han får till en wipe i luften.

Landningen går dock inte som beräknat och i dubbelstudsen på ca tio meter får Cody ett snedkast och flyger av och tumlar runt som ett höstlöv i stormen. Cody är snabbt på benen igen och visar att han är okej. Inga hopp för de veka susar förbi innanför pannbenet.

En vinklad driva är Codys nästa plan, vi med kameror placerar oss där vi vill filma och fotografera och Cody gör ett testhopp. Under tiden tar jag en bild för er läsare så ni kan se hur det arbetas med skoter filmning. I detta fall är en filmare placerad ovanför, en annan står nedanför och jag står i sidled, allt för att kunna få till de bästa sekvenserna och kunna skifta mellan olika vinklar i de kommande filmerna.

Efter testhoppet är det dags för riktig action och Cody laddar fullt inför drivan. Han vinklar skotern helt i sidled och sätter landningen perfekt. Ett riktigt lyckat filmklipp helt enkelt. Cody är minst sagt en äventyrlig person med huvet på skaft samt lättsam att både åka och filma ihop med. Helt klart imponerad!!!
Avslutningsvis vill jag rikta tusen tack till alla er läsare där hemma som under hela säsongen läst min artikelserie och tittat på mina filmer. Förhoppningsvis har jag på något sätt lyckats dela med mig av mina upplevelser och åkning härifrån och kunnat förmedla denna vinterdröm till er.
Inom ett par dagar lämnar jag Revelstoke för Svedala. Trots att denna resa lider mot sitt slut är det massvis med spännande saker i pipen inför nästa säsong.
Ses vi inte på fjället inom några veckor så får jag önska er alla en riktigt skön avslutning på er säsong. Ses till nästa!

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen