Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #9 – LÄSKIG ÅKNING MED RIKTIGT GRYMMA SKOTERÅKARE!

Under föregående vecka har flertalet dagar spenderats med en handfull grymma åkare både från staterna och Kanada. En kort presentation om mig och vad jag gör i Revelstoke ledde till ett par riktig häftiga dagar till fjälls med dem. Detta visade sig bli ett riktigt äventyr. Häng med så tar vi det från början.

Lastar av skotern på Boulder mountain parkering och väntar in mina goda vänner John och Jason som är dagens riding partners. Efter avlastning gör jag en snabb svepning över parkeringen som för övrigt är full av 100-tals truckar med sleddeck och trailers. Revelstoke är verkligen snowmobile capital of the world. Fångar upp ett bekant ansikte med blicken, Caleb Kasterke som är mer känt från Thunderstruck och även Motorfist ansikte utåt. Bestämmer mig snabbt för att presentera mig själv och höra om han är intresserad av att åka med mig ett par dagar för lite filmning och reportage vilket han nappar på direkt. Caleb har sällskap av Kyle Saxton, ytterligare ett känt namn från staterna. Planerar under samma kväll att åka med Caleb och hans crew ett par dagar.

Jag och Mike möter upp grabbarna på lokala bensinstationen nästkommande morgon vid 8 snåret, då jag vid det här laget känner till de flesta lokala playgrounds runt Revelstoke väljer jag att ta med grabbarna till ett av mina favoritområden. Det visar sig att varken Caleb eller Kyle åkt på detta område tidigare. Efter ca 45 min i bilen, mestadels skogsbilvägar lastar vi av och grabbarna tankar upp sina maskiner med bensin som de inhandlat från staterna då det är betydligt billigare där.
Småpratar lite med dem och hör vilken typ av åkning de gillar, vi kommer snabbt fram till att drops och wips är vad som står på schemat. Perfekt tänker jag då detta område är fullt av sådana möjligheter. Skotrarna startas och vi piskar led de första 40 minuterna.

Tar oss in i området och hinner knappt plocka fram kameran innan de första wips och drops är utförda av grabbarna. Full gas in i en större driva, vicka skotern i sidled i luften så att kroppen ligger mot backen och sedan vänds upp före landning. Otroligt imponerande! eller varför inte droppa ut från en 15 meters klippa…

Sidehillar oss in till ett område högre upp, grabbarna gör verkligen skäl för sin åkning, wips och drops som varvas med trång skogsåkning i brant terräng. Lyckas hålla “hyfsat” jämna steg med dem i den terrängen, även om större delen av dagen tillbringas med kameran i hand.

Caleb och Kyle testar ställe efter ställe och lämnar inget åt slumpen. En full tank börjar ta slut efter fem timmars åkning. Vi beger oss nedåt framåt sen eftermiddag och väntar in morgondagen vilket enligt väderleksrapporten ska ge oss strålande sol.

Möter upp grabbarna på parkeringen nedanför Boulder, idag gör även några andra grabbar oss sällskap. Planen för idag är att ta oss upp på Turtle mountain, fjället ligger mellan Boulder och Frisby Ridge och är svåråtkomligt. Jag har aldrig varit uppe på detta ställe, men hört av många att det är på Turtle the “shit is going down”… Många av klippen i 509 och andra stora filmer är inspelade här.
För att ta sig upp till Turtle krävs att man är riktigt säker på sidehilling i extremt brant terräng, klantar man till det på vägen in eller ut i dessa områden är den enda lösningen utflygning med helikopter som gör dig minst 1000 dollar fattigare. Dessutom är lavinriskerna mycket stora i passagen in till Turtle.

Med detta i huvet håller jag mig 200 procent fokuserad, då det är mycket nysnö går de första timmarna endast åt till att “brake trail” in till området. Caleb, Kyle och de andra grabbarna står till största delen för detta arbete och efter ett par riktigt läskiga sidehills med många close calls lyckas vi alla ta oss in.
Möter upp ett annat gäng som går lös på en driva. Lyckas plocka fram kameran och får till ett par häftiga bilder och filmer.

Blir informerad av gänget att Jon Jean ska göra ett riktigt sjukt hopp/drop lite högre upp i området. Startar snabbt skotern och klämmer stumt, lyckas precis komma upp till droppet och plocka fram kameran för att få en riktigt schysst bild när han flyger ut.

Fortsätter dagen med massvis av filmning från drops till hopp. En av skotrarna börjar gå dåligt på eftermiddagen, förmodligen skar den och vi blir tvungna att lämna området tidig eftermiddag. Dock helt okej för min del då jag lyckats förfrysa fingertopparna av båda mina händer.. -20 grader starka vindar och för mycket kamera är en kombination jag inte rekommenderar någon.
Vi tar oss ned mot fjällets fot i en riktigt vacker solnedgång, det tog oss 4 timmar att ta oss ut från området och vi anlände till parkeringen på Boulder sent på kvällen.

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen