Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #10 – SOLSKEN, ORÖRD SNÖ OCH NYA OMRÅDEN!

Över två månader in i säsongen går tiden fortare än någonsin, ny vecka och dags för ett nytt avsnitt. Detta reportage bjuder på resan in till ett par helt nya områden med överflöd av orörd snö och en sol som vägrat lämna oss ute till fjälls. Med andra ord en helt vanlig vecka i paradiset, uhh Revelstoke.

Veckorna flyger förbi här nere snabbare än vad jag vill, veckor känns mer som dagar och dagar mer som timmar. Skoterdrömmen lever fortfarande och slutar lyckligtvis inte än.
Efter föregående vecka med boysen från staterna är jag tillbaka med mitt favoritgäng.
Nästan all häftig åkning i orörd terräng som jag har fått uppleva här nere är tack vare de lokala grabbarna jag åker med. Många av skoterbesökarna i Revelstoke (de flesta från Alberta) åker på Boulder och Frisby, inget fel på dessa fjäll men med så många besökare i de områdena, blir mycket uppkört snabbt och man måste leta sig längre och längre bort för att hitta orörd snö. Har sedan jag flyttade hit i början på november endast åkt på Frisby och Boulder en handfull gånger, all annan åkning jag upplevt är exploring med grabbarna. Vi testar alla fjäll och fjällkedjor runt om Revelstoke som endast de lokala känner till. Detta innebär allt från orörd snö i open bowls till grym klättring och sidehilling i riktigt brant terräng och frän åkning bland träd. Andrew, en av de lokala grabbarna berättade för mig att han förra året tog med Brodie Evans, känd från 509 samt slednecks på åkning i detta område. Brodie hade inte varit där tidigare och när Slednecks film sedan kom i höstas fanns flertalet klipp ifrån området tagna med Brodie himself. Hur detta gick till listar ni snabbt ut. Detta säger åtminstone lite om den åkning jag fått uppleva.

Denna vecka har jag befunnit mig på två helt nya områden, väldigt nära Revelstoke men trots detta, så outforskat och ensligt. Att ta sig in till fjällen vi åkt på är inte lätt, oftast spenderas den första halvtimmen till ledåkning, därefter börjar klättringar i branta shuts som varvas med teknisk trädåkning vid trädlinjen och fortsätter sedan med sidehilling in i passager för att nå slutdestinationen. Inte att förglömma är alla fastkörningar som vi alla drabbas av, sitter inte undertecknad fast så är det någon annan men detta är en del av leken intalar jag mig själv. Har egentligen ingenting emot fastkörningar då det ger tid för en annan att andas ut, tänka ut nya linjer, hitta fokus igen samt bränna av lite av de kalorier man tryckt i sig i kall form kvällen innan.

När det öppnar upp sig är det dags för lek i alla dess former, plockar snabbt upp kameran och varvar mellan filmning och fotografering. Jag hinner fånga både hopp, whips, pudersvängar, klättringar, drops och fastkörningar. Joshua testar en whip bredvid en mindre glad Nick som agerar åskådare, då han sitter fast.

En av de stora anledningarna som fått mig frälst vid skoteråkningen här är de galna vyerna man får uppleva, belöningen när man står på en topp och tittar ut över helt orörd terräng och är omringad av fjällmassiv på 2500 meters höjd är sjukt mäktigt. Något du bara måste uppleva med egna ögon. Denna dag hade vi även besök av en helikopter som utför heliskiing, piloten måste ha undrat hur i hel—e vi lyckats komma upp till detta område.

 

Dags för mer lek, åker ned mot samma ställe igen och ger kameran till Joshua, prövar en vändning på rullen. Backar benen mot bakre delen av fotstegen, vrider kroppen och rycker i styret.

 

Nick gör samma manöver efter mig och vi beger oss vidare mot ett mindre hopp.
Hittar en bra vinkel, ropar på Joshua via radion och han klämmer stumt 50 meter innan hoppet.

Leker oss vidare i raviner fyllda med pudersnö, finns tyvärr inga bilder på detta och ska ärligt säga att det var så förbaskat kul åkning att jag inte ville avbryta för fotografering just här. Efter ytterligare någon timmes lek börjar dagen lida mot sitt slut och vi börjar puttra hemåt. Under hemfärden går tankarna om denna dag kan slå in sig på topp tio bästa skoterdagarna jag haft, kommer inte fram till något…Ärligt talat är åkningen här nere så fruktansvärt, extremt rolig att jag vette fan om jag någonsin kommer ha kul på en skoter i Sverige igen.. Tiden får utvisa detta.

Glöm inte att titta på veckans scenes, Ger garanterat puder abstinens, finns nu under namnet
Revelstoke Scenes #9 – The Exploring

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen