Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO LANSERAR BARNSKOTRAR MXZ 120 / 200

Likt barnen som skriver önskelistor längtar Sledtrax redaktion efter snön. Till denna säsong har nästa generations skoteråkare verkligen något att lägga till i önskelistan. Nytt för säsongen 2023 är att Ski-doo återlanserar barnsegmentet med MXZ 120 och MXZ 200. En glad nyhet som skapar pirr i magen hos de allra yngsta förarna!

Skido MXZ 120 och MXZ 200

Ski-doo har under flera år saknat maskiner till de allra yngsta förarna. Till denna vinter kommer de tillbaka med inte bara en utan två nya modeller. De kommer alltså både en 120 och en 200 kubikare. För er som är insatta i modellerna och barnskotrar sedan tidigare kanske känner igen grunden och upplägget för dem. Det är för att vi har sett dessa i ett annat utförande hos både Arctic Cat och Yamaha tidigare säsonger. Man har alltså köpt plattformen och gjort om designen på dem för att de ska passa in i Ski-doo familjen.. Men andra ord är detta väl beprövade och tillförlitliga modeller som vi vet funkar mycket bra för den yngre generationen.

Utrustningen då?

Ski-doo MXZ 120 är för de yngsta förarna eller för all del de som aldrig tidigare kört. Båda 120 och 200`n är utrustade med pålitliga fyrtaktsmotor som ger en lagom kraft och som under många år framöver kommer att leverera rolig körtid. Säkerheten är en viktig faktor, därför har man valt att utrusta dessa med nödstopp och tillhörande lina. För att juniorernas små händerna inte ska bli kalla har styret på både Ski-doo MXZ 120 och MXZ 200 utrustats med handtagsvärmare.

Skillnad mellan modellerna

Förutom den uppenbara skillnaden mellan de två modellerna i motorstorlek skiljer de sig också i drivlina. MXZ 120 har utrustat med en slungkoppling och kedja där vi i stället hittar variatordrift och rem på MXZ 200. Utöver det skiljer sig även modellerna i dämpning, tittar du i boggien på en MXZ 200 finner du en stötdämpare och justerbara torosionfjädrar. I boggien på MXZ 120 återfinner du bara justerbara torosionsfjädrar, detta beror på att 120`n riktar sig till en yngre och därmed lättare målgrupp. Ski-doo MXZ 200 är även utrustad med elstart och hydraulbroms medans MXZ 120 startas manuellt och har vajerbroms. I grunden kan man likna MXZ 200 med en fullstor skoter men i mini format.

Tomten jag önskar mig en egen Ski-doo MXZ!

Det är helt klart ett plus att skotern ser ut precis som mamma eller pappas. Det gör drömmen om att snart kunna få köra själv mer verklig. Tänk att få ha en helt egen skoter att öva på inför kommande utflykter och äventyr.  Det är lätt att spendera många timmar tillsammans ute med en egen skoter oavsett storlek eller maskin. Önskelistan har vi skrivit till tomten, oavsett vad han levererar är förhoppningarna på vad som komma skall som alltid stora! Nu räknar vi ner till både tomte och vårt vita vinterland!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen