Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT NORSEMAN 8000 X – FÖRENAR NYTTA MED NÖJE

Man brukar säga att man arbetar som bäst när man har roligt på jobbet och det är något som Arctic cat Norseman 8000 X verkligen tillåter. Den är så pass uppskattad att när Arctic cat valde att enbart sälja den med 600a motor en säsong så blev efterfrågan så stor på större motor vilket vi till 2023 har tillgång till. Elen är dyr och veden ska fram, kan Arctic cat Norseman 8000 X vara snabbaste sättet?

Vad gör denna maskin till en riktig mångsysslare?

Arctic cat Norseman 8000 X är byggd framför allt för arbete men fungerar även utmärkt till att åka på lite längre turer i relativt högt tempo. Det som gör att vi har fina arbetsegenskaper är bland annat den ställbara spårvidden mellan 35,5 och 41,5 tums bredd som är bra när man vill ställa om till en smal smidig maskin som är lätt att lägga på sidan för en lössnösväng. Och i det breda läget får man en stadigare åktur där man kan hålla högre fart i kurvor och en stadigare maskin vid arbete. Men det är inte bara framvagnen som går att få bred, vi har ett par skidor som är utvecklade speciellt för arbete i åtanke, med en extra bredd för att få bästa möjliga flyt när snön är som lösast.

Det är en av anledningarna till att denna maskin fungerar riktigt bra i ospårad terräng men om vi tar en titt under bandtunneln hittar vi en smart boggie med flip funktion längst bak för att underlätta vid backning. Runt denna Xtra-action boggie hittar vi en powderclaw matta med hela 57 mm höga kammar, och vi törs lova att det här greppet räcker till och blir över. Med andra ord har Arctic cat haft ett stort fokus på maskinens lössnöegenskaper och man behöver inte backa allt för många år så hade just denna modell  kunnat fajtas med mountainmaskinerna.

Hur känns Nordmannen i dess rätta element?

Vi har svårt att hålla igen leendet när man eldar på för fullt i spisen under huven som levererar i runda slängar 160 hk. Den här är rent ut sagt svinrolig att köra när man kan åka med skidorna i luften ena stunden för att i nästa haka på kälken med familjen och åka ut på en dagsutflykt. Det är helt klart en sportig karaktär som tilltalar den som vill göra olika typer av körning med samma maskin.
Motorstyrkan är ingen nackdel när man ska dra riktigt tungt som en fullastad timmerkälke. Nu är det inget som vi hunnit med att testa men Norseman är byggd för att klara även de tuffaste uppgifterna, vilket vi inte tvivlar på att maskinen klarar av.

Avslutningsvis

För att sammanfatta denna arbetskamrat från Arctic cat kan vi säga att den definitivt är mer lekfull än en skoter när man tänker att den främst är byggd för arbete. Därför är det ett hett alternativ när man vill ha roligt på jobbet. Med ett knapptryck på styret vaknar 160 driftsäkra hästkrafter till liv som ser till att både eventuell last samt skoter rör på sig ordentligt! Den relativt smala mattan kompenserar greppet med rejäla kammar istället och Arctic cat Norseman 8000 X är definitivt en arbetsmaskin att räkna med!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen