Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO SKANDIC SPORT 600 EFI – EN ARBETSHÄST UT I FINGERSPETSARNA

Med 50 centimeter bred matta, 85 hästkrafter och ett förträffligt vrid är en dag i arbetets tecken inga större konstigheter. Ski-doo Skandic 600 EFI sport är ett vettigt alternativ om man inte vill tömma hela spargrisen vid köp av en ny skoter. Sledtrax har tittat närmare på denna arbetsmyra, häng med!

Ski-doo släppte för ett par säsonger sedan en ny 600 EFI. Tanken bakom denna var att få ner totalkostnaden på skotrarna, och med det lyckades man rejält. 600 EFI som är baserad på E-tec motorn är både lättkörd och tillförlitlig. Motorn levererar 85 hästkrafter, vilket räcker gott och väl för den som inte är ute efter den mest effektstinna snöskotern. När vi testat tidigare maskiner med 600 EFI under kåporna har vi blivit positivt överraskade, och karaktären på gången i motorn känns faktiskt mer än de 85 hästar som den på pappret uppvisar.

OBS maskin är en extrautrustad modell!

Smidigheten då? 

Ski-doo Skandic Sport 600 EFI är utrustad med LTS-teleskopfjädring. Det gör den lite stötigare, och komforten är inte riktigt samma som på en skoter med framvagn av a-armstyp. Men den stora fördelen på en sådan här maskin är smidigheten i det enkla. Med endast två “thermosar” som sticker rakt ner finns det väldigt lite som kan stoppa vid körning bland stubbar och sten och grenar. Ett stort plus när det skall arbetas med skotern. SC-5U boggien som är ledad längst bak för bättre komfort låser man lätt utan verktyg utifall man behöver med skidtryck när man skall dra.

Hur går den körmässigt? 

I lite lösare snö så bär den femtio centimeter breda mattan upp maskinen med bravur. Ski-doo Skandic Sport 600 EFI är förhållandevis lätt för att vara en bredbandare, mycket på grund av den lätta motorn och att den inte har allt för mycket utrustning. Vilket är enkelt att ändra på om man vill då Lin-Q systemet har alla de olika konstellationer av väskor och utrustning man kan tänka sig. Komfortmässigt ligger den stabilt efter led vid väldigt moderata hastigheter. Och behöver man dra något efter maskinen är det bara lasta på så löser Skandic den uppgiften utan större bekymmer. 

OBS maskin är en extrautrustad modell!

Sammanfattningsvis:

Ski-doo Skandic Sport 600 EFI är ett vettigt alternativ för den som använder skotern både till arbete och friluftsaktiviteter och inte behöver det allra senaste teknikmässigt . Det enda negativa vi har att säga är att den saknar fläktkylningen som lillebror Tundra är utrustad med. Fast det är bara under det tuffaste förhållandena som denna slitvarg vill gå upp i temp. Man klarar sig sannolikt 99 gånger av 100 utan fläkten. Är man ute efter en maskin som inte dränerar plånboken där arbete och friluftsliv ofta står på schemat, då är detta helt klart ett hett alternativ.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen