Kontakta oss

Trax impressions

LYNX RAVE RE 850 E-TEC – SYLVASS!

För en del är ledkörning ett nödvändigt ont för att ta sig fram till målet, för andra är det själva grejen med skoterkörning, att i timmar aggressivt ta kurva efter kurva med hårresande acceleration däremellan fram på mer eller mindre välpreparerade leder. Vad är det som gör skillnad i hur man tänker? Kanske har man inte träffat den rätta ännu… Lynx Rave RE 850 skulle helt klart kunna vara just den!

Från racing till folket:

Lynx Rave har skördat stora framgångar på de europeiska racingbanorna och därifrån har man tagit med sig bland annat den omtalade Lynx-fjädringen, placerat den på sin ledpiskare Lynx Rave RE 850 och därmed omvandlat plågsamma timmar på guppiga leder till ren nöjesåkning. Detta är en skoter som tål att syna en extra gång.

Det är flera olika faktorer som bidrar när man letar efter den optimala maskinen – motorn, boggien, framvagnen, chassit, packmöjligheter, lättläst instrumentering och mindre detaljer som USB-laddningsuttag, samt sist men inte minst så här i energikristider – en rimlig bränsleförbrukning.  Vi kollar lite närmare på vad Lynx Rave RE 850 har att erbjuda gällande dessa faktorer.

Ett vinnande koncept!?

Efter många timmar på skoter vet vi hur viktig en ergonomisk körställning är, att kunna sitta avslappnat utan att brottas med maskinen. När den minsta detalj så som en något felställd skida kan påverka är naturligtvis ett genomtänkt chassi i grunden a och o för körupplevelsen, har man hittat rätt där så är mycket vunnet. I Lynx Rave RE 850 används det välbalanserade Radien-chassit, där man får en avslappnad körställning. Den smala konstruktionen ger även optimala möjligheter för inspirerande körstil, då man med lätthet förflyttar kroppsvikt för att arbeta tillsammans med maskinen. Körupplevelsen på en Lynx Rave 850 RE bygger till stor del på chassit, men naturligtvis påverkar fler saker.

Ny boggiefjädring:

Den genuina Lynx PPS3 boggifjädringen är en annan faktor som påverkar. Den är hela 3,1 kg lättare än föregångaren och har 46 mm KYB Kashima HLCR-stötdämpare, vilket ger en hög komfortabel körning. Dämparna har också bra justeringsmöjligheter för hög/låg kompressionshastighet och returdämpning, vilket ger bra möjligheter att optimera fjädringen efter förarens önskemål.

Stötdämparens Kashimabeläggning fyller två funktioner, dels gör den att stötdämparens känslighet ökar, följden av det är att den får lättare att följa med i de snabba rörelser som blir när man färdas i svårare terräng. Dels gör beläggningen att stötdämparen håller bättre, något som naturligtvis är gynnsamt för ägarens plånbok då serviceintervallen förlängs. Mattan på denna ledpiskare finns i två alternativ – 381x3487x41 eller 381x3487x38 dubbad. Den dubbade mattan finns dock endast som valbart alternativ för dem som bokade sin maskin i våras.

Uunder huven och framvagnen:

Framvagnen har även den stor påverkan på skoterkörningen. Lynx Rave RE 850:s nya framfjädring LFS+ är även den utrustad med KYB 46 HLCR Kashimastötdämpare vilket ger längre fjädringsväg. Lynx har också satsat på en bredare spårvidd (1097 mm) och framfjädringen tillsammans med spårvidden gör att både styr och kurvtagningsegenskaperna är bättre. BladeXC+ skidorna som är smalare, längre och lättare än sin föregångare, ger bra stabilitet under varierande snöförhållanden. Dessa komponenter gör sitt till för att bidra till den goda ergonomiska förarmiljön, då det blir en följsam och lättmanövrerad maskin.

Till denna komfortabla maskin har man valt den omåttligt populära Rotax 850 E-tec motorn på hela 165 hk, en kraftfull motor som är både rapp och uthållig när man pressar den. Detta är viktigt då man som förare vill veta att motorn går att lita på, så att man inte försätter sig i omöjliga situationer. Att motorn dessutom är relativt bränslesnål påverkar också med dagens höga bensinpriser. Enligt tillverkaren tar den endast 1,23 liter per mil vilket i skotervärlden är låg förbrukning.

Oändliga valmöjligheter med LinQ!

Under långa dagar i skog och mark vill man gärna ta med lite packning och på Lynx Rave RE 850 finns fabriksmonterat två par LinQ-fästen där man på ett enkelt sätt kan fästa tunnelväskor i olika storlekar, efter förarens önskemål och behov. Den är också utrustad med lättavläst 7,2” display samt USB-laddningsuttag för enkel laddning av mobiltelefoner eller annan modern elektronisk utrustning.

Lynx Rave RE har goda förutsättningar att vara allt du kan önska om det är en sportskoter med goda ledkörningsegenskaper du är ute efter. Den finska katten kan nog vara den rätta!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

CROSSFIX

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen