Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EXPERT OCH POLARIS KHAOS SLASH PÅ ÄVENTYR

Granklädd skog,vackra fjäll, pudersnö och full gas. Ja, så kanske de oftast ser ut när vi beger oss iväg för en helg fylld med skoterkörning men denna gång skiljer sig något från mängden. Häng med Ski-doo summit expert 154″ och Polaris Khaos Slash 146″ som denna gång beger sig ut på tur. Vi packar vandringsryggorna och åker ut för en natt i skogen!

Vi packar väskorna 

Det är torsdag kväll och vi har just ätit middag efter en lång jobbdag, snart vankas helg och vi spånar lite löst vad vi ska hitta på. Föret har tyvärr blivit riktigt knallhårt överallt så vi funderar om det blir en helg hemma och fixa i huset. Men en helg helt utan skoter känns inte riktigt rätt så vi bestämmer oss för att laga middag och sova en natt i en skogskoja. Vi kastar ihop det mest nödvändiga såsom sovsäckar, kläder, redskap och mat på torsdag kväll så vi ska vara redo att bege oss ut efter jobbet på fredag.

Dags att bege oss iväg 

Väl hemma på fredag stoppar vi ner kylvarorna i ryggsäckarna och börjar färden. Denna gång klarar vi oss utan kälke eftersom det endast är en natt och redskap för att tillaga maten, ved samt en bäck med vatten finns dit vi tänkt bege oss. Vädret visar sig inte från sin bästa sida då det regnar längs färden, men då får i alla fall kläderna sig ett bra test för att se om de klarar riktig väta. Leden till stugan är lika hård som asfalt men vi blir riktigt imponerade hur Polaris 850 khaos slash 146″ kan smyga sig fram utan att gå varm en endaste gång, för på skotern sitter förutom föraren även en hund så här går det inte i någon racerfart. Våran Ski-doo Summit expert 154″ har svårare att hålla tempen nere, de 76mm långa kammarna kammarna lyckas inte tränga igenom den hårda leden. Åker man däremot bredvid där det inte är lika stenhårt och gräver ner mattan under skaren så kyls maskinen av snabbt. Men ett måste för båda maskiner är isrivare,en mycket enkel men ack så bra grej för att få kylning till maskinen och slidesen.

I ett hus i skogens slut

Framme i kojan efter en skumpig färd, det känns att dessa maskiner inte är gjorda för att åka led långt med tanke på deras egenskaper som är gjord för lössnö. Men det går såklart riktigt bra ändå, men vi vet hur mycket mjukare och smidigare det kan gå med en maskin som är byggd i syfte att ligga som ett strykjärn efter leden.

Vi parkerar, kastar av oss ryggsäckarna och börjar med att göra upp en eld i kaminen för att få någon värme i stugan och kunna laga mat. När middagen intagits och govärmen infunnit sig kryper vi så småningom ner i sovsäcken för en god natts sömn.

Ny dag nya tag

På morgonen vaknar vi av ljuset som fyller stugan,inget solljus tyvärr men det har slutat regna och snöa så det ser lovande ut inför dagen! Frukosten intas innan vi hoppar in i skoterkläderna som fått torka av kaminens värme. Idag står körning och hemlig skoterutflykt på schemat!

Varje år anordnar byn Nästansjö som vi bor i en hemlig skoterutflykt. Vi följs ett 20 tal ekipage till ett okänt mål och väl framme väntas mat, umgänge och fisketävling. Det är fantastiskt kul att se ung som gammal bybo med ny eller gammal skoter ansluta, här kan alla vara med och ta del av en fantastisk gemenskap.

Avrundar en lyckad helg

Tyvärr är fiskelyckan dålig men det blir en riktigt fin dag ändå. Vi passar på att känna hur Ski-Doo Summit expert och Polaris Khaos Slash känns i det hårda föret. Vi är överens om att Polaris 146″ helt klart är den bättre längden för dessa förhållanden då den blir mycket mer lekfull och utmanande vilket vi gillar. Vill du däremot klättra högst och längst? Då är Summit 154″ rätt val, den tar sig fram överallt! Så är du ute efter framkomlighet är 154” ett bättre val medan 146” bjuder på mer bus. Det blir lite hopp, lek och rulleåkning där vi hittar mjukare snö,en perfekt tur för att spana in nya marker och hitta rolig terräng till framtida körning.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

PROENGINE

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen