Kontakta oss

Reportage

SKOTERPARADISET – REVELSTOKE KANADA

Drömmer du om långa skoterdagar i fantastiska Revelstoke, British Columbia, Kanada? Kanske har du sett våra filmer här på Sledtrax från en fantastisk körning i mitten av december? Tveka inte att resa dit. Det kostar en slant och tar viss tid att komma på plats, men det är värt varje krona och det kommer garanterat att ge er minnen för livet!

Innan avfärd

Inför en resa som denna krävs lite planering – söka biljetter till bra pris, ansöka om eTA, hyra bil, hitta det perfekta boendet och sist men inte minst hitta ett bra ställe att hyra skotrar från. De första sakerna lämnar vi här åt sitt eget öde och fokuserar på de sista två punkterna som är riktigt smidiga att ordna – nämligen boende och skoteruthyrning.

Dagarna går ju fort när man har roligt och därför vill vi maximera tiden på maskinerna ute i terrängen, valet av boende blev där man kunde köra direkt från stugorna ut i terrängen. Vi valde Full Speed Rental som hyr ut både stugor och maskiner, samt ligger nära flera fantastiska skoterområden, till exempel Boulder Mountain vilken ligger alldeles bakom stugorna.

Skoterhyra och priser

Full Speed Rental hyr ut nya maskiner från Ski-Doo, Polaris och Lynx, som är gjorda för djupsnökörning, 154” – 165”, med eller utan turbo. Prislistan finns på deras webbplats och ligger mellan $475 – $625 per dygn beroende på vilken maskin du väljer. Till detta kommer en valbar försäkring som går på $45 per dag där självrisken är $2500. Vid rejäla snömängder är dock risken för sönderkörning minimal, men under vår körning var snödjupet långt under vad det brukar vara vid tidpunkten för resan, så det blev en och annan skavank som hanterades innan avfärd. Hos Full Speed Rental finns även kringutrustning som lavinryggsäckar, skoterkläder och övriga tillbehör som man kan ha nytta av under sin vistelse här.

Boende:

Stugorna ligger på promenadavstånd från Full Speed Rentals skoteruthyrning och har god standard med möjlighet att torka kläder och laga mat. Stugan har fyra sköna sängar och en bäddsoffa samt en veranda med såväl grill samt hot tub. Priset för en stuga med upp till fyra gäster är $399 per dygn, $50 extra för varje ytterligare gäst. Sängarna är breda och man kan gott sova två i varje säng om man så önskar.

Vägen till skoterparadiset

Det finns en perfekt sladdad skoterled som går förbi stugorna och leder runt berget med olika uppfarter till friåkningsområderna, för det är inget litet berg vi pratar om. Färden på leden går ständigt uppför, så högt att man till slut kör ovanför molnen – och där öppnar sig paradiset! Körning hela dagen i orörd terräng, solen som skiner från klarblå himmel och ren pudersnö åkning, kan man begära mer? Vi mätte snödjupet med sond och det var ca 130 cm, tillräckligt för oss men med kanadensiska ögon katastrofalt dåligt för årstiden. December räknas lite som försäsong, men brukar alltså ha betydligt mer snö än vad vi fick. För oss skandinaver var det ändå helt fantastisk körning, den ringa snömängden minskade också lavinrisken i området.

Efter en lång dags körning i utmanande terräng känner man sig lite trött och sliten, då var det otroligt skönt att kunna tanka upp skotrarna hos Full Speed Rental för att sedan lämna maskinerna där för full service. Själva tog vi en kort promenad till stugorna, ett varmt bad ute på terrassen, duschade och bytte om, sedan väntade en härlig middag på någon av Revelstoke´s många restauranger. Bara att koppla av i full förvissning om att personalen på Full Speed Rental såg till att skotrarna var redo nästa dags körning, isfria, fyllda med olja och redo för en ny dag på bergen!

Efter fyra dagars intensiv körning var det dags att avsluta vår vistelse i Revelstoke, vilket innebar besiktning av maskinerna och tömning av stugorna. Besiktningen var grundlig, vissa skador upptäcktes men det var inget problem att komma överens med Full Speed Rental. Några mindre skador lagades på plats mot ersättning för reservdelar och arbete, ett par maskiner hade större skador och det var läge att använda försäkringen. Ett moment som sker för att säkerställa att även nästa kund får maskiner som är i toppskick och är redo för långa kördagar i denna magiska terräng. Städningen av stugorna betalade vi för att få gjort, $100 kostade det, väl värt tyckte vi för att spendera tiden till roligare sysslor.

Sammanfattningsvis:

Vi kan varmt rekommendera Full Speed Rental. Där finns trevlig, kunnig och engagerad personal som ställer upp i alla lägen. Boendet var av god kvalitet, där fanns allt vi behövde under vår vistelse, till och med hot tubs ute på verandan. Närheten till samhället Revelstoke är ytterligare ett plus, speciellt om man vill slippa undan matlagning under semestern och istället känna på den lokala kulturen.

Boka ditt äventyr här: FULL SPEED RENTALS

Kika in deras INSTAGRAM

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen