Kontakta oss

Sponsrade inlägg

SLEDSTORE SATSAR PÅ EN EGEN KOLLEKTION FÖR SKOTERÅKARE!

Vår samarbetspartner Sledstore har ett brinnande intresse för skoteråkning och lösningar som kan underlätta i vardagen för oss skoteråkare. Här har man helt enkelt valt att utveckla en egen kollektion med bra funktionalitet och en tilltalande prisbild. Vi kikar lite närmare på fyra av dessa produkter.

De allra flesta skoteråkare vet nog att det är en hel del utrustning som ska med på turerna. Inte sällan ser man påsar från en känd möbeljätte, där man har tryckt ner både skor, hjälm och övriga plagg. Fördelen är såklart att den är väldigt billig men det finns också en hel del övrigt att önska med den lösningen…. Hjälm, skor, kläder och kameror med mera är trots allt rätt dyrt och det skadar inte att kunna skydda sin utrustning på ett bättre sätt.

Här har Sledstore valt att utveckla en egendesignad gearbag, med funktionalitet för skoteråkare i åtanke. Väskan är ordentligt tilltagen för att rymma det mesta man kan tänka sig behöva.
Det första man ser är ovanligt stora hjul som fungerar i både snö och grus, det gör att väskan rullar lättare än många andra på dåligt underlag. I ena sidan finns det ett utdragbart handtag, men till skillnad från en skoter är det tyvärr ingen tvåtaktsmotor som startar när man drar i det. Väskan har även ett fack i vardera sida där man rymmer skor samt hjälm, och dessa är väl ventilerade för att alla härliga odörer ska kunna vädras ut.
Även locket innehåller ett ventilerat fack för att rymma blöta handskar eller andra prylar.
När det då är dags att byta om kan man göra det utomhus då det finns ett smart fack i väskans bakkant. Öppnar man det kan man dra ut en plastmatta där man kan stå utan att smutsa ner fötterna, smart!
Fin väska med 150 liters utrymme som får vissa småbilar att verka trånga.

 

Ryggsäck för dagsturerna
Även en ryggsäck har tagits fram och trots namnet Laponia är likheterna med hotellet i Arvidsjaur inte så stor. Här har man gjort ryggsäcken ventilerad på ryggpartiet för att inte det ska bli för varmt, och tyget man använt är av ett kraftigare slag för att stå pall för lite stryk.
På framsidan finns ett fack för en spade och en separat hållare för själva spadskaftet, i den övre delen finns ett fack som är anpassat för ett par goggles.
Alla spännen är av metall som skall tåla kyla och misshandel.
Man får inte allt för många burgare på macken för priset av denna som får anses vara billigt i sammanhanget.

Tunnelväska universal
Ibland vill man dock inte packa med sig allt i ryggsäcken och för att avlasta den har sledstore även tagit fram en tunnelväska. Med ett robust och vattenavvisande tyg har man gjort en tunnelväska på 21 liter för att rymma det mesta för skoterturen. Genom att fästa fyra stycken spännen på skotern kan man enkelt lossa väskan för att packa den inne i stugan, eller helt enkelt få med sig alla prylar utan att öppna väskan. Även här finns ett fack för att få med sig en spade och inuti är väskan vadderad för att ge skydd till prylarna.

Raven goggles
Personlig utrustning har man också kikat lite närmare på, och här har man tagit fram ett eget goggle märke som heter Raven.
Just denna modell Raven edge har enkellins och är lämpligast att åka med när det är lite varmare ute, från cirka noll grader och uppåt. Här har man koncentrerat sig på att göra en stor lins för att göra synfältet maximalt, de har en så kallade ramlös design där glaset går hela vägen ut i kanterna. Mot ansiktet omges brillorna av ett skummaterial som är klätt med ett fleece tyg mot ansiktet för bästa komfort och passform. Till er läsare kommer vi inom en snar framtid att presentera en ny tävling där vi lottar ut ovanstående produkter.
Så stay tuned.

 

Fortsätt läs

Mer i Sponsrade inlägg

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen