Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA FX SVHO FULL FART I SOMMARVÄRMEN

Många fina dagar de sista veckorna har inneburit extremt mycket tid tillbringad med min bästa vattenkompis. Både ett event i Stockholms skärgård tillsammans med magiska dagar och solnedgångar i Storsjön är delar av innehållet ur vår första långtestrapport som vi nu reder ut med Yamaha FX SVHO.

Pwc cruising day Stockholms Skärgård

Eventet PWC Cruise day är något ni redan fått läsa om i ett tidigare reportage men ur perspektivet att köra detta event måste jag ända tillägga en känsla…. mäktigt! Att under 12 timmar köra en vattenskoter tillsammans med 49 andra förare under strålande sol och med otroligt vackra vyer i Stockholms skärgård är både unikt och måste bara upplevas i första person.

Såklart var det både utmanande och kämpigt, man vart blöt och törstig men med batmobilens cruise control och ett nanoexcel2 skrov byggt för offshore körning fick jag bra hjälp av min FX SVHO på vägen.

Storsjön Jämtland

Vädret här hemma i Östersund och Storsjön har skämt bort undertecknad och bjudit på underbara dagar i nästan två veckors tid med över 25 grader i luften och en vatten temperatur på över 20 grader. Varma kvällar med spegelblankt vatten och vackra solnedgångar som gör att man tror man befinner sig i Bahamas. Under flertalet kvällar föregående vecka kunde ni därför hitta undertecknad ute på sin vattenskoter vid solnedgången.

Solnedgång Storsjön

Timräknaren tickar snabbt när man har kul!

Vi har precis passerat över 20 timmar på timräknaren vilket vanligtvis är de man hinner köra under en hel sommar med en vattenskoter. Men ivern har gjort att jag tagit tillvara på de flesta fina dagar till sjöss. Det är nu dags att lämna in raketen för en första översyn / service hos Yamahacenter i Östersund. 

Yamaha FX SVHO Solnedgång

Så hur har Yamaha FX SVHO fungerat?

Men än så länge har Yamaha FX SVHO fungerat klanderfritt. Med en acceleration som gör att håret reser sig på armarna, ett skrov som fungerar lika bra i sjö som spegelblankt och med 1 eller 3 passagerare ombord har maskinen imponerat stort på mig. Dessutom är FX SVHO utrustad med fina finesser som Cruise Control som går på motorvarvet vilket gör det enkelt att hålla jämt fart vid lite större vågor. Även Ride system med broms och backning har gjort det enkelt vid tilläggning vid bryggor. Det nya ljudsystem från ecoxgear spelar både högt och har en riktigt imponerade batteritid, har endast behövt ladda högtalarna var tredje dag.

Yamaha FX SVHO Solnedgång

Sammanfattningsvis

Att köra en Yamaha FX SVHO känns smidigt och tryggt. Att man dessutom kan åka i riktigt hög comfort med flera personer ombord är delad glädje. Med den smarta förvaring som finns på FX SVHO får man lätt med sig fika ut på sjön. Det behöver väl inte vara svårare än så? Yamaha FX SVHO är en stabil maskin som tar dig ut och åter från fina stränder och vackra solnedgångar. Detta är mumma för själen och därför erhåller maskin toppbetyg i detta första långtest!

Läs mer om Yamaha FX SVHO

Kontakta din lokala Yamaha återförsäljare

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen