Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA SNOSCOOT 200 – UNGDOMSDRÖMMEN ÄR HÄR!

Ända sedan Arctic Cat kom med sin Kitty Cat i början på 70-talet har det funnits barnskotrar med olika färger och märken genom åren. Men det är bara Yamaha som under några år byggde en mellanstor skoter för lite större ungdomar. Mellan åren 1987 till 1990 hade Yamaha två modeller som hette Snoscoot och Snosport. Skillnaden mellan dessa var motorstorleken. Efter det har vi verkligen saknat en mellanstor skoter för ungdomar, fram tills nu. Inför 2018 har Yamaha återupplivat Snoscoot som nu fyller detta tomrum.

Yamaha Snoscoot 200 har som namnet antyder en fyrtaktsmotor på 200cc och cirka 9-10 hästkrafter. 
Kraften räcker till för att komma upp i nästan 50km/h vilket kan jämföras med SRX120 som har en toppfart på runt 13km/h. Trots en större motor är Snoscooten väldigt lättstartad och tyst, det är automatiskt lägre kompression vid start som gör den lättare att dra igång. Vilket såklart inte är till någon nackdel för lite yngre förare.
 Åldersgruppen man siktat in sig på är från 8 år och uppåt. Tack vare riktig fjädring i både boggie och framvagn klarar maskinen av att även vuxna personer kör den.

Vi kan verkligen intyga att även en vuxen person kan köra dessa när vår lilla Ingemar på 100 pannor vägrade lämna tillbaka Snoscooten till Yamaha. Kan det här vara motsvarigheten till en gokart för vinterbruk?

Vi är beredda att tro att dessa maskiner även kan användas för “vuxna” där man kan tävla på en bana mot varandra, perfekt för eventföretag.
 Under testkörningarna hade vi nämligen så kul under våra minirace, och vi skrattade tills tårarna rann när vi stannade upp.

Fullt ös!

Fjädringen är betydligt bättre än på dom mindre barnskotrarna. Snoscooten har en framvagn av A-arms modell som fungerar bra, men största skillnaden sitter i boggien som har en justerbar stötdämpare.
Det är fjäderförspänningen som gjorts justerbar för att anpassas till förarens vikt, superbra på en skoter som kommer att ha väldigt varierande storlek på förarna. 
Som maskinerna är inställda tror vi dom kommer att passa bra för dom yngre, den kändes verkligen lätt att lägga omkull på skrå. Vi vet att vi är rätt stora på dessa maskiner men vi tror att dom är så pass lättskråade att även dom yngre kan lära sig det.

 Perfekt för att kunna lära sig modern körteknik redan från tidig ålder.

Den goda fjädringen lär bidra till att det kommer att bli långa dagar för juniorerna bakom styret. Det är dock inte bara fjädringen som förbättrats komfortmässigt. Snoscooten har utrustats med ett riktigt lyse samt handtagsvärmare för dom kallare dagarna.
Till er föräldrar, det kan vara en god idé att börja spara en slant inför hösten. Vi tror nämligen att Snoscooten kommer att ligga högt upp på ungdomarnas önskelistor inför Julafton.

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen