Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA SNOWSCOOT ES 2019 – LITET GLÄDJEPAKET FÖR ALLA

Snöskoteråkning är något som alla borde testa på, det tycker inte bara vi på Sledtrax utan även snöskotertillverkarna. Det har sedan länge funnits barnskotrar för att visa de minsta barnen absolut körglädje. Men även de minsta blir stora med tiden och innan man vet av det är 120cc skotern för liten och för trött.
Det är nu som denna maskin kommer till sin rätt för både föräldrarna och barnens glädje. Fjolårets nyhet gjorde succé och till 2019 har dem polerat på befintliga konceptet och hittat några klara förbättringar.

Fjolårets nyhet, en skoter i så kallad ¾ storlek, täckte upp stora delar av det glapp i skotermodeller som finns för barn och ungdomar. En mindre skoter där man inte snålat på krutet. Den har bland annat fullgod belysning, handtagsvärmare, dubbla länkarmar i framvagnen och hydraulisk skivbroms, precis som de fullstora maskinerna.

Om än succén var ett faktum fanns det potentiella förbättringar att göra.
Till 2019 så har man bland annat tittat över servicevänligheten och istället för att kolla oljenivån i ett nivåglas, har man monterat en oljesticka. Den enskilt bästa uppdateringen till 2019 är att maskinen är utrustad med elstart som standard, något som förenklar användandet avsevärt för de mindre förarna.

Nog om bakgrund och teknikaliteter, vad är detta för skoter?
Designmässigt är det en väldigt cool maskin med häftiga färger. Den kommer i två utföranden till 2019, där den ena har Yamahas klassiska racing blå och den andra versionen har en fräck orangefärg. Grafiken och färgerna gör det svårt att inte titta på maskinen. 
När man ser denna på parkeringen är det nästan oundvikligt att barnsliga tankar träder fram i sinnet, hur skulle det se ut med en fullvuxen person på denna? Det är något vi omedelbart tar reda på!

Väl placerad på den lilla skotern får man känslan av kvalitet och funktionalitet. Bromshandtaget av välrenommerade fabrikatet Hayes är av liten storlek, precis som sig bör. Reglagen är enkla och väldig simpla att använda. Allt känns helt rätt för denna typ av maskin.

Efter en stunds klämmande och kännande på skotern så står vi inte ut längre, vi måste ut och testa vad ungdomarna har för häftiga maskiner att välja på.
Iväg bär det med en förvånande bra fart, inte ett suck från Yamahan trots den enorma överbelastningen.

Dom extra kubiken i motorn gör hela skillnaden mot de mindre barnskotrarna, lite mer ork och lite snabbare. Lite mjukare i starterna är maskinen också då det sitter riktiga variatorer som sköter växlingen. 
I motor och variatorer finns det garanterat mer fart att hämta, i takt med att förarna blir större och klarar av lite extra kraft.
Den justerbara stötdämparen i boggien tillåter också stora barn när fjädern spänns, något som är uppskattat eftersom man kan växa med maskinen.

Med mungiporna på topp viker vi av skoterleden och blir slagna av att man inte fastnar direkt, skotern går faktiskt bra att köra i den lösa snön. Barnsligare har man knappast känt sig, och glädjen är total.
Detta är en skoter som förmodligen står högt upp på önskelistan för många där hemma. Frågan är bara om barnen kommer att få ha skotern ifred?

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen