Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA SXVENOM MOUNTAIN – SMIDIG OCH KOMPAKT LÖSSNÖSKOTER

I Yamahas modellutbud för 2023 hittar vi SXVenom Mountain, en häftig liten maskin som gör sig välförtjänt av lite rampljus. En mellanstor modell med en encylindrig 2-taksmotor och stora kammar. En snöskoter som inte bara ser frän ut, men som även skall erbjuda riktigt goda lössnöegenskaper. Detta är våra ord om det första intrycket för Yamaha SXVenom Mountain!

Samarbetet mellan Yamaha och Arctic Cat har resulterat i många modeller genom åren, och SXVenom Mountain är nog ändå en av de fränaste modellerna. En mellanstor modell som drivs av en encylindrig 397cc motor och tar fäste med en 146” matta som har 51mm kammar. Ett sådant koncept hade vi inte kunnat tänka oss för några år sedan, men när konkurrenterna släpper modeller i segmentet bland mellanstora snöskotrar kändes det logiskt när denna modell träffade marknaden. I vår mening är detta en av de häftigaste modellerna i segmentet.

En lössnöskoter med gener från fullblodsmaskinerna:

Med en monorail boggie och 146” Challenger matta har man plockat med sig viktiga komponenter från de fullstora, kraftfulla skotrarna och sett till att lössnöegenskaperna förblir goda, även fast man reducerat effekten till moderata 65hk. Det låter som en blyg siffra men då skall man tänka på att vikten av snöskotern är kraftigt reducerad, vilket gör att man trots allt har ett bra vikt-effekt förhållande. Dessutom får man en extremt lätthanterad maskin som känns löjligt lätt när man är van vid dem fullstora modellerna, vilket vi ser som en riktigt bra egenskap framförallt för dem som skall komma igång med körningen.

Utrustning:

Prislappen på SXVenom Mountain avspeglar även den att detta inte är en fullstor modell. Trots detta har Yamaha inte snålat på utrustningen. Elstart, elektrisk back, justerbar hand och tum-värme och en digital mätare för att nämna några av de funktioner som man kanske inte kan ta förgivet på modeller av mellansegmentet. Sedan det faktumet att den vätskekylda motorn har modern teknik som elektronisk bränsleinsprutning och elektriskt styrda avgasventiler, som gör att man får en ren och effektiv gång.

Sammanfattningsvis:

Detta är inte modellen för föraren som är ute efter den mest spektakulära och actionfyllda färden, här är det snarare finess och känsla i körningen som gäller. En instegsmaskin i kompakt format med många användningsområden tack vare den lätta och moderna motorn. Allt från att utmana sig i lössnöåkning till att ta sig ut på långfärd i ospårad terräng med den låga bränsleförbrukningen och den stora tanken på över 44 liter.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen