Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS RMK KHAOS MATRYX BOOST SLASH 155”

Det är alltid ett galet stort intresse på kommande års lössnömaskiner, och när Polaris lättade skynket på 2022 års modeller var det många som drog på smilbanden. En fabriksbyggd 2-takts turbo i ett Rmk chassie gick nu att beställa som standardmaskin! Ett år senare är fortfarande denna maskin lika het och under våren fick vi möjlighet att testa 2023 års modell av Polaris Rmk Khaos Matryx Boost Slash 155”. Häng med när vi nu gör en första utvärdering!

Backar vi bandet några år kunde man bara fantisera om att det skulle gå att köpa en överladdad 2-taktare direkt ur kartong. I denna fantastiska bransch som vi alla älskar blir drömmar verklighet! Märkena pushar varandra och utvecklingen tar industrin till nya häpnadsväckande nivåer hela tiden. Ett kvitto på det är när du hoppar på Polaris effektstinna Rmk Khaos Slash Boost. En maskin med effekt i överflöd och ett chassi som gör att du kan ta tillvara på effekten.

Maskinen vi testade i våras var en 155” med 3” mattan. En riktigt bra kombo som gör sig bättre desto djupare snön är. Förhållandena vi hade under testen var varierande då vi gått in mars månad, men vi hittade områden som både erbjöd snö och brant terräng. Här känner man verkligen hur mycket fart maskinen bygger kontra de föregående sugmotorerna, och då bör tilläggas att vanliga Patriot 850 inte är någon trött maskin!

Det känns som att boosten aldrig slutar mata utan skyfflar snö i en ruskig takt, så länge du håller gasen mot styret är det bara att hålla i sig. Jag skulle verkligen vilja utmana denna maskin i brant terräng med längre klättringar bara för att se om det tar stopp någon gång.

Matryx plattformen har funnits ett år i de olika Rmk utförandena, boosten som vi testar har den kortare Slash tunneln som dessutom blir smalare i slutet. Allt för att underlätta körningen för dig som förare. Det blir mindre material som tar emot när det börjar gå djupt i snön, men även när du ska göra hopp overs och rullevändningar. Det känns när du kör att skotern inte upplevs lika lång och det är till stor del avkortade tunneln som ger den känslan. Intrycket behålls även när du ligger med maskinen på skrå i en brant slänt, här ligger den stabilt precis som vi är vana med hos Polaris.

Sammanfattning

Om vi ska försöka knyta ihop säcken och sammanfatta första intrycket av denna snygga röda överladdade Khaos, gör vi det med ett leende på läpparna. En lättkörd maskin med galet mycket effekt. För att vara ärlig så finns det kanske mer än man behöver. Men som vi brukar säga, det kan aldrig bli för mycket! Gillar du långa branter i meterdjupt puder då är det här helt klart maskinen för dig. Se till att hänga med under vintern då vi kommer ha en POLARIS RMK KHAOS MATRYX BOOST som långtestare där vi synar sömmar betydligt djupare! 

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Gillar ni kläderna på bilderna kika in KLIM

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen