Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO EXPEDITION XTREME 900 TURBO R – MASKINEN MED KRAFT

Med det breda drivbandet och den kraftfulla motorn kan du ta dig iväg från bebyggelse och leder, in i skogen för arbete eller kanske ditt nästa äventyr? Ski-doo Expedition Xtreme 900 Turbo R är ett riktigt kraftpaket som imponerar inte bara motormässigt utan med dess helhet som ger ett brett användningsområde.

Tummen mot styret, skidorna lättar omedelbart från den glittrande snön och turbons visslande ljud ger en pirrande känsla i hela kroppen.  Ski-doo expedition xtreme kom år 2020 med 850 e-tec motorn men nu kan du även hitta denna modell med den kraftfulla 900 ace turbo R motorn. Men behövs verkligen detta för arbete? Tyvärr har vi inte kunnat provat Ski-doo Expedition Xtreme 900 turbo R i sina arbetsegenskaper men övrig tid tackar vi då inte nej till en turbomatad värsting från Ski-doo.

Flexibel sport-arbetsskoter, ja så titulerar Ski-doo själva sin Expedition. De utlovar en enastående komfort på och av leden dels tack vare SC-5U boggie fjädringen som ska få dig och eventuella passagerare att sväva på moln. I framvagnen hittar vi ras-x crossover fjädring med HPG Plus-stötdämpare som kom väl till pass när vi testade kusarna under huven likt en rallycrossbana med snäva kurvor och böljande krön. Maskinen känns stabil, följsam och lättkörd på leden trots att den är rejält byggd. Riktigt skoj med andra ord!

Kombinera nytta med nöje

Börjar det sina i vedboden är det kanske dags att dra med timmerdoningen för att hämta hem de nyfällda granarna i vårsolen. Tack vare att Ski-doo Expedition Xtreme är utrustad med easy shift växellådan kan du dra tungt utan bekymmer! Denna maskin passar till många tillfällen så när vårsolen ändå lyser är det bara att passa på att dra med barnen i pulkan, ut på sjön i hopp om att få ett hugg på kroken eller iallafall en kopp värmande oboy.

Den ack så varmt välkomna vårsolen kan dock trots alla sina fördelar göra illa för skoterföret. Leder och sjöar blir blanka och hårda av den smälta snön och pudersnön förvandlas till något som liknar mer av en skridskobana. För att kunna bruka denna maskin för arbete och fritid hela säsongen utan att motortempen ska behöva sticka i taket så har Ski-doo utrustat  denne med en högeffektiv luftkyld kylare med fläkt. Maskinen håller tempen under hela våran testkörning trots klassiskt hårt vårföre, imponerande och glädjande!

Mot nästa äventyr!

Vill du inte dra med pulka men ändå vill ha med utrustning eller sällskap så finns det lösningar även för det. Med multi linqplattan får du med allt och lite till då du kan lasta upp till 57 kg på den. Som många redan vet vid detta lag så finns en uppsjö av olika lösningar till linq fästena, allt från boxar till väskor, stora som små, allt för att passa ditt nästa äventyr.

Vill du ha sällskap är det lekande lätt att dessutom helt utan verktyg klicka på en extra passagerar dyna. Din co pilot sitter likt en kunglighet bakom dig och med eluppvärmda handtag behöver man dessutom inte frysa. Men kom ihåg att be din passagerare att hålla hårt i handtagen för det är svårt att hålla igen på gasen med detta kraftpaket. Vi vill ju se framåt men ibland behöver man faktiskt backa bandet och med Ski-doo Expedition Xtreme 900 turbo R gör du detta med ett knapptryck. Den elstyrda backen och de ledade boggieskenorna som hjälper dig vid backning ser till att du tar dig iväg vidare på färden.

Är detta verkligen något för mig?

Gubbskoter kanske vissa tänker!? Men med den aggressiva looken och turboladdade motorn blir detta en riktigt rå maskin som får vilken skoterfantast som helst på fall. Från att vara van dagens mountainmaskiner blev jag personligen glatt överraskad hur pass lekfull, lättkörd, och användarvänlig denna crossover maskin ändå är. Förarmiljön är något helt annat än en mountainmaskin men kraften är densamma. Så om du inte testat maskinen än se till att grabba tag i en denna säsong så får du själv avgöra.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Gillar ni kläderna på bilderna kika in FXR & FXRSHOPPEN

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen