Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT ZR THUNDERCAT – NÄR DU VILL VARA SNABBAST!

Arctic Cat ZR Thundercat är något utöver det ordinära, är du en adrenalin junky som inte kan få nog av hårresande acceleration och fartvind hårdare än stormen Gudrun då är detta maskinen för dig. Med komfort som en Bentley och en turbomatad 4-takts snurra är Thundercaten ett av dem snabbaste alternativen efter led. Häng med när vi under optimala förhållanden fick testa besten under en vacker vårdag.

Arctic Cat´s samarbete med Yamaha har lett till många utbyten och Thundercatens 9000 c-tec motor är ett av resultaten i samarbetet. 4-takt med turbomatad trecylindrig kraft som aldrig tar slut. Man skulle kunna säga motorn ger dig glädje ett hårresande ljud och adrenalin tills du storknar.. Här gäller det att hålla i sig och snabbt går det, jaaaaa, alldeles för fort och innan du hinner kika ned på mätaren har du förmodligen redan släppt tummen av gas reglaget.

Komforten då?

Stötdämparna är av den vassare karaktären från FOX Zero IQS som styr du inställningarna från styret, smidigt och enkelt och med ett knapptryck ändras karaktären i stötdämparna från soft vid lugn ledkörning med pulka till firm anpassat för stenhård racing längs den nypistade leden. Thundercaten kommer med EPS, elektronisk servo styrning, värme i dynan, bra med förvaring, ruta och ledstrålkastare standard vilket ger denna maskin ett fint värde.

Hur är den att köra då?

137” Slide action boggien med fox stötdämparna iklädd en 1,75 tums Cobra matta skottar på bra även i de hårdaste underlagen. Adapt variatorn ger ett bra transmission från motor ned till mattan och när du har fäste gäller det att hålla hårt i styret när maskin vrålar ut sina 180-200 hästar. Med en justerbar spårvidd från 42-43 tum gör maskin stabil även i högde farter efter led dock i pudersnö blir maskinen lite bökigare men inget Thundercaten heller är byggd för.

Sammanfattningsvis!

Arctic Cat ZR Thundercat är en grymt potent ledracer för den som vill vara värst. Många fina detaljer, hög komfort och finish gör att vi på Sledtrax tycker att Arctic Cat har lyckats överraska med en riktigt frän maskin som vi hoppas på att få köra snart igen.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs mer hos ARCTIC CAT

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen