Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS TITAN ADVENTURE S4

Trots att vintern är långt ifrån över än, har vi skoterentusiaster redan ivrigt börja titta på nästa års skotermodeller. För några veckor sedan hade Polaris sitt släpp av 2023 års modeller. Vi var då många som drog på smilbanden åt tanken på nyheterna som presenterades! Vi på Sledtrax har dessutom haft förmånen att få testa flera av deras nya spännande modeller. I denna artikel ska vi ta en första titt på ett efterlängtat tillskott, Polaris Titan Adventure S4 som till nästa år har fått ett nytt hjärta. Häng med, nu kör vi!

I början av mars var det dags, vi träffade upp gänget från Polaris i närheten av Arvidsjaur för att skapa oss ett första intryck av 2023 års modeller. Först ut på prov var deras Titan Aventure, vid en första anblick märker vi inte någon större skillnad på maskinen. När vi vrider på nyckeln och startar upp motorn förändras den saken helt, en 4-takts motor startar och står nu för att bli varm. Till nästa säsong har man tagit fram ett 4-takts alternativ i form av en två cylindrig 1000cc direktinsprutad motor som heter PROSTAR S4. Det här är en motor där man tagit den bästa tekniken ur UTV världen och byggt om den för att få en grym skotermotor, resultat blev en 100 hästars vridstark och bränslesnål motor som dessutom ska vara väldigt driftsäker.

Jag hoppar upp på maskinen lägger i högväxeln och kör iväg, vi är några maskiner som åker i sällskap mot ett större myrområde för att kunna testa maskinen både efter led och i terrängen. Jag blir verkligen imponerad över gången man har lyckats få till i motorn, det fungerar bra att både smyga i skogen eller ligga på lite hårdare efter leden. Den har en mjuk och fin gång utan att upplevas sävlig eller ryckig, man har kraften där när det behövs och det känns att vridet finns där också. Till motorns hjälp har man från Polaris sida verkligen fått till variatorerna på titanen också, samspelet motor och variator är verkligen trevligt. 

Jag har inte ägt någon bredbandare än men intresset för att sladda leder eller dra vedlass är tilltalande med denna maskin mellan benen. På plats fanns en snowmover vid parkeringen som snart skulle kopplas bakom maskinen för att testa dragegenskaper. Här gör verkligen inte Polaris titan bort sig. Med bra vrid och stabilt uppträdande känns det som att dra tungt inte är ett problem, både när det gäller arbete eller för att dra packpulkan eller familjen ut på fjället.

Vi måste säga att man från Polaris sida har fått till en riktig mångsidig maskin, med hjälp av den integrerade lock & ride storage plattformen kan du lätt anpassa skotern till det ändamålet du ska ha för dagen, klicka bort dubbeldyna och packlåda om du behöver mer utrymme för en dag. Med sin 51 liters stora tank är äventyret långvarigt och Fox QS3 fjädringen på maskinen gör det inga problem att köra långa turer bekvämt, även med två på skotern. Sammanfattningsvis har vi på Sledtrax fått ett riktigt bra första intryck av Polaris nya Titan Adventure med Prostar S4 motorn, den är efterlängtad!

SNOWCHECKA DIN TITAN

Se fler SLEDTRAXTV

Kontakta din lokala Polaris handlare:

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

LINDROTHS MOTORCENTER

CAMP GAUTO

             

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen