Kontakta oss

Reportage

FRESH SET OF TRACKS

Filmprojektet Fresh set of Tracks som pågått under tre års tid har nu till helgen sin världspremiär i Östersund. Avlägsna platser och några av branschens absolut bästa åkare och filmare har visat sig vara receptet för den absolut bästa snöskoterfilm vi på Sledtrax någonsin sett. Häng med när vi träffar gänget bakom filmen. Befinner ni er dessutom i Östersund nu på lördag den 16/11 missa för guds skull inte världspremiären.

Poster Made By Rickard Lövgren

Idéen bakom:

Fresh Set of Tracks är ett passionsprojekt grundat i en idé av Simon Selberg. Målet med filmen är att förändra hur snöskoterfilm produceras. Att gå ifrån det klassiska formatet för actionsportfilm; häftig åkning satt till häftig musik.

Istället strävar denna film att bredda och fördjupa. Att ge tittaren en djupare insikt och förståelse, inte bara kring vad som motiverar atleterna, utan kring sporten i stort. Filmen innehåller fortfarande riktigt extrem snöskoteråkning i riktigt extrema miljöer, men detta blandas med dokumentära delar där tittaren får mer kontext kring ”vad, var och varför” genom att få följa med på hela resan. 

Cody Mcnolty Foto: Duncan Lee

Filmens Handling:

I Fresh Set of Tracks får ni följa med tre professionella snöskoteråkare; Cody McNolty (Canada), Duncan Lee (USA) och Simon Selberg (Sverige) när de, över tre år, söker efter nya platser att köra snöskoter på. Ett sökande som tar dem djupt in i vildmarken på tre av de mest avlägsna och extraordinära platserna i världen;

Duncan Lee Foto: Simon Selberg

-Den vulkaniska halvön Kamchatka, Ryssland.

-Långt upp i norra British Columbia, Canada.

-Djupt in i Skanderna, Sverige. 

Simon Selberg Foto: Rickard Lövgren

Filmens huvudsyfte är att leverera en perfekt mix av dokumentära delar samt extremt väl utförda, adrenalinpumpande actionsekvenser på snöskoter. Ni får följa dessa tre färgstarka karaktärer på deras äventyr, runt om i världen, i deras försök att komma ur samma gamla vanliga hjulspår i jakt på den perfekta åkningen! 

Simon Selberg Foto: Duncan Lee

Simon Selberg:

Simon har producerat snöskoterfilm i över 20 år och är bland annat mannen bakom ”Slednez” och ”Radical Lines”. Simon är visionären. Hela idén med Fresh Set of Tracks kommer från Simon som, efter att ha tittat mycket på skid-, snowboard- och mtbfilm, ledsnade på att snöskoterfilm har stannat i utvecklingen. Simon är den som, tillsammans med Rickard, har lyckats ro i hamn detta projekt. 

Rickard Lövgren Foto: Ducan Lee

Rickard Lövgren:

Rickard har alltid levt i fjällen, han har gått från skidor till snowboard till snöskoter. Han började i slutet av 90-talet som stillbildsfotograf på snowboard och har sedan kombinerat det med film och video. Sedan intresset för snöskoter väcktes igen 2012 har han producerat en mängd webserier och filmer inom sporten. Rickard är även väldigt aktiv att sprida budskapet om lavinsäkerhet inom sporten och håller varje år en mängd seminarier på ämnet. Om Simon är visionären så är Rickard den som hjälper till att konkretisera och realisera visionen med sin tekniska kunskap och visuella känsla. 

Duncan Lee Foto: Rickard Lövgren

Duncan Lee:

Duncan kommer från en bakgrund som professionell snowboardåkare som bytte till snöskoter 2002 och har synts i en mängd skoterfilmer genom åren. Inte minst genom kollektivet ”Alpine Assassins” som han var med och grundade 2008. Utöver att driva sin egen guideverksamhet är han även lavinsäkerhetsexpert och sitter med i styrelsen för AIARE (American Institute of Avalanche Research and Education). 

Cody Mcnolty Foto: Rickard Lövgren

Cody Mcnolty:

Cody är född och uppvuxen i British Columbia och har kört skoter sedan barnsben. Han syns varje år i en mängd större filmproduktioner. Han anses vara en av dem som idag droppar störst och högst av alla i världen.

Joachim Ågren Foto: Duncan Lee

Joachim Ågren:

Jocke med sin oblyga personlighet är den perfekta personen att fånga allt det där på film som annars missas, kameran är alltid där för att fånga saker. Det kommer extremt mycket material från hans kameror vilket är till både stor förtret och lycka för redigerarna (Simon och Rickard). Utan Jocke hade inte filmen varit det den är idag! Att han även är som född på motoriserade fordon med en extrem talang gör de inte sämre när man ska filma i extrema miljöer! 

Duncan Lee Foto: Joachim Ågren

Utöver dessa personer syns även en del andra atleter i filmen, så som; Andrew Munster (Kanada), Jussi Pennanen (Finland/Ryssland) och Jorli Ricker (Kanada). 

Rickard Lövgren Foto: Duncan Lee

Sledtrax recension av filmen:

-Känslan dessa killar förmedlar i denna snöskoter dokumentär är något utöver det vanliga

-Av alla hundratals filmer jag sett med snöskoteråkning i fokus har dessa grabbar lyckats förmedla en känsla och en gemenskap som beskriver snöskoteråkningen i sin helhet.

-Det handlar mycket om den samhörighet vi som skoteråkare har som många andra snöskoter filmer missar i sitt budskap. Säger Mattias Sandberg ansvarig utgivare för Sledtrax Magasine.

BOKA BILJETTER FÖR FRESH SET OF TRACKS

LÄS FLER REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen