Kontakta oss

Produkter

KLIM – KLÄDER FÖR ALLA VÄDER

Efter en rekordvarm Juni har verkligheten kommit ikapp i Juli med regn och lägre temperaturer, det har med andra ord varit bästa tänkbara förhållanden för test av kläder. Klim är en av de stora aktörerna när det kommer till kläder och personlig utrustning på offroad sidan såväl vinter som sommar. Vi har haft möjligheten att testa delar av Klims sommarkollektion under några månader nu och här kommer lite intryck på deras produkter.

KLIM TRAVERSE JACKET

TRAVERSE JACKET

När det är växlande temperaturer som det varit i sommar kan det vara bra med en jacka som går att anpassa efter vädret. Traverse Jacket är en skaljacka som är utvecklad för att klara av den uppgiften. Ett kraftigt Gore-tex tyg som är vatten och vindtätt samtidigt som det tål tuff behandling, vi har hunnit köra i skog där grenar rivit mot tyget och i lera och fortfarande ser jackan ut som när den var ny. De varmaste dagarna när ett nätlinne är varmt blir även denna jacka lite varm men annars går det lätt att justera efter rådande temp med de två ventilationsdragkedjorna.

Vid armbågarna sitter det skydd monterat som är löstagbara och förvaringen består av tre utvändiga fickor och en på insidan för t.ex. en telefon. Jackan har en snygg och stilren design med förböjda ärmar som gör att passformen blir riktigt bra. Vi har inte hittat några direkta nackdelar med detta plagg som snabbt blev en favorit främst i dåligt väder.

KLIM DAKAR PANT

DAKAR PANT

Det första man tänker på när man ser namnet Dakar blir såklart det världskända ökenrallyt som sker i extrem värme. Därför är det kanske inte så förvånande att man gjort långa dragkedjor för att kunna ventilera under de varmaste dagarna. Byxorna har en tight passform med partier av stretchtyg som gör att de känns riktigt smidiga att röra sig i, på insidan av benen sitter det förstärkningar som står emot nötning från fordonet. De står emot vatten bra om än inte lika vattentäta som Traverse byxorna, dessa är gjorda för riktigt aktiv körning medans Traverse står emot regn och vind bättre.

F5 KOROYD HJÄLM

Säkerheten är alltid viktig när man kör ett oskyddat fordon men det kanske viktigaste är att skydda huvudet med en hjälm. När Klim teamet utvecklade denna kruka har man haft allra störst fokus på säkerheten, den traditionella skumkärnan är utbytt mot ett system som heter Koroyd. Det liknar mönstret i en bikupa med sexkantiga små plaströr som absorberar krafterna upp till 48% mer än en konventionell hjälm. Men den är även utrustad med ett system som kallas för MIPS som är ett plastnät som är utvecklat för att ta emot rotationskrafter som kan uppstå.

Dessa funktioner gör F5 Koroyd hjälmen till ett av de säkrare alternativen på marknaden. Under sommaren har vi testat denna hjälm som sitter riktigt skönt, det följer med en extra skärm och breathbox tillsammans med en hjälmhuva som gör den anpassningsbar för både varmt och kallt väder. Det enda negativa vi kan komma på är att den är i dyraste laget, men man brukar säga att bra skydd har inget pris.

KLIM VIPER PRO OFF-ROAD GOGGLE

VIPER PRO OFF-ROAD GOGGLE

Till hjälmen har vi såklart kört med ett par gogglar och just dessa sitter riktigt bra och det vore lite konstigt om de inte skulle göra det när det är samma tillverkare. Viper i offroad version har en lins med enkelglas då värmen gör att man inte behöver en dubbel lins och ramen är välventilerad för att ytterligare undvika imma. Dock är det lite väl bra ventilering och vid höga hastigheter vill det nästan tränga in lite av fartvinden. Bandet runt har silicon på insidan för att sitta fast ordentligt på hjälmen och fästena i ramen är förhöjda för att ge bra passform mot hjälmen. En riktigt bra och snygg goggle utrustad med skydd för näsan.

Läs mer hos KLIM

Läs fler Produktartiklar

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen