Kontakta oss

Trax impressions

LYNX 4900 RANGER PRO – FINSKT SISU ÅT FOLKET

Vintern 2022 började sakta men säkert lida mot sitt slut. Med snötäckta fjäll i bakgrunden stod 2023 års nya maskiner från Lynx uppradade och glänste i vårsolens starka strålar. Vi grabbade tag i mångsidighetens maskin, arbetshästen, fiskekompanjonen, pulkdragaren, lössnöillern, ja kärt barn har många namn men det är såklart Lynx 4900 Ranger Pro vi pratar om!  Häng med och ta reda på varför just denna maskin passar till det mesta för de flesta.

Vi sätter oss tillrätta på Lynx 4900 ranger pro och känner genast den trevliga och bekväma förarmiljön, bakom detta styret blir man snabbt hemmastadd. Denna dag bjuder tack och lov på gassande sol och värme men för de isande dagarna när man ska korsa en milslång djupfrusen sjö kommer den höga rutan att skydda nästippen från de kallaste draget. Lynx 4900 Ranger Pro har självklart också andra bekvämligheter så som 7,2-tums digital vidvinkel display , 12v uttag i handskfacket, hand och tumvärme för de riktigt kalla dagarna, med andra ord som att sitta på en kungatron. Vi kikar runt på Rangern och hittar även multi-LinQ platta, dragkrok och böjda nedre a-armar vilket skvallrar om att denna maskin kan ta dig med på äventyr!

Passar för flera tillfällen

Ja en av sakerna som gör just denna maskin lämplig för flera ändamål är EasyRide-boggifjädringen som kan justeras för olika syften. Passagerare, tung last eller kanske en tur för dig själv. Du kan även låsa boggiförlängningen för att få mer kraft och dragförmåga när nysnön är mjuk och lös. Lynx 4900 Ranger Pro anpassar sig till de flesta tillfällena. Vad blir din nästa destination?

Gå det att leka i djupsnön med 4900an?

Sätet som är avsmalnat framtill indikerar på att denna maskin även går att göra lite schyssta moves på. Det tillsammans med det smala drivandet, mattlängden på 3900mm och kammarnas höjd på 64mm gör att vi drömmer oss bort att segla vidare upp för berget in i de täta granskogarna fyllda av glittrande pudersnö. För denna maskin har ett och annat ess i rockärmen har vi hört. Men tyvärr så är det riktigt hårt vårföre denna dag så lössnöegenskaperna får vi testa en annan gång, det ser vi fram emot!

Vi smyger oss vidare:

Vi vet sedan tidigare att 600r e-tec motorn har ett ruskigt bra gassvar och en utomordentlig bränsleeffektivitet.  Det kombinerat med en lättkörd maskin gör att vi med enkelhet smyger oss fram i snårskogen. Maskinen är lättmanövrerad samt mjuk och följsam på gasen, när man så vill.  Men ibland går det inte alltid som tänkt men även där fick vi hjälp av den unika boggiförlängningen som gör det lekande lätt att backa sig ur när attackbjörkarna kommit till anfall.

En svalkande vind:

Vare sig vi vill eller inte blir det varje säsong någon gång hårt före. Ofta får man febrilt leta en mjukare snöfläck för att lyckas få någon sorts kylning så motortempen inte ska skena iväg. Men vi har ju som sagt mångsidighetens maskin här så det finns självklart en lösning även på det! Under testkörningen gick maskinen aldrig varm trots den hårda vårskaren. Lynx 4900 ranger pro har både tunnelkylning samt en luftkyld kylare med elfläkt som håller motortempen nere. Hur bra? För inte vill vi ju missa en långtur i den magiska vårsolen och kanske lite ledrace förstås. Sammanfattningsvis ser vi en riktigt välgjord och genomtänkt maskin som under våran stund tillsammans bara bjöd på positiva intryck.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar ni kläderna på bilderna kika in FXR & FXRSHOPPEN

Försäkra din Snöskoter via: SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala LYNX handlare:

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen