Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT BLAST M 4000 LTD – HELBRA OCH HALVSTOR

Skandinavien kanske inte har dom högsta och brantaste fjällen i världen och det kan vara därför som en lätt och smidig maskin med lite mindre motor kan vara lämplig? Det tänkte Arctic cat att marknaden behövde då de visade upp Blastmodellerna för drygt tre år sedan. Nu ska vi kika lite närmare på ARCTIC CAT BLAST M 4000 som är byggd för att klara av riktigt mycket lössnö.

Hur gör man ett lättare och smidigare motorpaket? ja man tar helt sonika och klyver den största motorn på 800 kubik så det blir en encylindrig motor på 400 kubik och cirka 65 hästkrafter. Och med en mindre motor får man även möjlighet till att krympa måtten på övriga delar och det märks när man ställer sig på maskinen. Den känns otroligt kompakt och smidig vilket också märks när man kör i framförallt skogsmiljö. Och med en dyna som är kort för aktiv körning är det enkelt att hoppa mellan fotstegen när det börjar på att bli brant terräng med mycket skråkörning.

Vem passar Arctic Cat Blast M 4000?

Blast modellerna passar en mängd olika typer av förare, allt från de som vill börja med skoteråkning och kunna köpa en ny maskin till en vettig peng. Till renskötaren som vill ha en lätt smidig maskin eller varför inte uppe vid stugan i fjällen. Men trots ett attraktivt pris har Blast M 4000 LTD en del premium egenskaper, till exempel fjädringen som består av Fox stötdämpare i framvagnen samt den bakre boggiestötdämparen. Det sitter även elstart som standard vilket är ett välkommet tillbehör.

Hur går Arctic Cat Blast M 4000 i snön då?

Med en Alpha one boggie med enkelskena samt en challenger matta har man verkligen nått ut i pudersnön med denna maskin. Den är otroligt lätt att lägga ner på skrå med den lätta drivlinan och en 36” bred framvagn tillsammans med den unika boggien. Dom 51 mm höga kammarna greppar bra och de är väl avvägda till dom 65 hk man har till förfogande. Om vi hade fått tycka till om en förbättringspotential så vore det att korta av tunneln för minskat drag i snön på dom djupaste dagarna.

Sammanfattningsvis:

Vi kan säga att Arctic cat Blast M 4000 LTD är en riktigt fin maskin till ett konkurrenskraftigt pris där man har ett brett användningsområde. Allt från fina fisketurer till renskötsel, skoter till stugan eller varför inte en perfekt maskin till någon yngre som vill lära sig att köra en modern mountainmaskin. Det är verkligen en unik maskin med sin encylindriga motor och kompakta storlek som därigenom får fina köregenskaper.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen