Kontakta oss

Trax impressions

LYNX BOONDOCKER RE 3900 – TUFFAST I KLASSEN?

Detta är skotern som numera står högt upp på listan som den hårdaste lössnömaskinen. En modell som tål kniven och klarar av allt som man kastar på den. Till år 2021 har finnarna fortsatt att slipa vidare på Lynx Boondocker RE 3900 med korta tunneln och vi fick i våras möjligheten att prova den under riktigt fina förhållanden, detta är våra ord från dessa dagar som vi inte kan glömma.

Lynx Boondocker RE 3900

Ifjol släppte Lynx nyheten om att Boondocker RE fick ta efter tunneldesignen som tidigare återfunnits på DS modellen. Tills 2021 har man valt att ha kvar denna och det är av självklara anledningar. Tiden har nämligen utvisat att den korta bandtunneln gör denna modell extra lekfull. Det underlättar vid både teknisk skogskörning och vid vändningar. Sedan skall man inte sticka under stolen med att det ser väldigt rått ut. 

Lynx Boondocker RE 3900

Något annat rejält är de stabila KYB dämparna som Lynx låtit bestyckat denna maskin med. Fram hittar man KYB 36 CR och i boggien KYB 46 HLCR, bägge med Kashima coating. Riktigt grymma stötdämpare som vi satte på prov under dessa härliga vårdagar. Med solen i ryggen laddar vi ut för hängdrivorna och varenda landning känns som en dröm. All energi absorberas och lättsamt glider man vidare.

När sedan de större hoppen gör sig till känna då är denna skoter som hemma. Trots mattlängden på 3912mm är luftfärden kontrollerad. Skotern känns välbalanserad och man behöver aldrig oroa sig för de annars smått oroväckande landningarna som tenderar att slita varenda lössnöskoter i stycken.

Lynx Boondocker RE 3900

Dagar som dessa kan man inte tro det, med det är trots allt en lössnömaskin. Just nu fick vi inte testa just dessa egenskaper. Däremot kan vi av erfarenhet från 2020 modellen säga att det är en mycket kompetent maskin. Visst skiner hårdrocken igen när man skall göra den absolut mest krävande körningen, men den finska Sisun är en alltid i ryggen och det skall mycket till för att Boondocker RE:n inte skall klara utmaningen. Med en 36” framvagn och en matta med 64 mm kammar tar man sig utan problem fram även i den mest utmanande terräng, om än man kan få en svettpärla i pannan.

Lynx Boondocker RE 3900

Efter en helg till fjälls med denna Boondocker RE 3900 kan vi inte annat än förundras över vilken häftig skoter detta är. Man känner sig aldrig begränsad när man far fram och vi tror att en bidragande faktor till detta är boggiens geometri samt stötdämparnas prestanda. För även om man inte deltar i en längdhoppstävling så kommer ofta till lägen där man pressar en skoter till sin spets. Det kan vara en oförutsedd vinddriva som uppenbarar sig när man susar ner för fjällen i 50 knyck eller en guppig skoterled, oavsett vilket känner man sig trygg på denna Lynx. Boondockern sparkar aldrig bakut och som förare sparar man mycket energi på detta.

Vi kan konstatera att Boondocker RE 3900 är en av de tuffaste lössnöskotrarna som vi har fått testa och då kan vi räkna in de tungt modifierade maskinerna. Den tuffaste skotern som klarar de hårdaste landningarna utan att sucka. Sedan är det bara grädde på moset att den dessutom har Rotax 850 motorn som backar upp lodjuret med ett klös som heter duga. En komplett maskin för dig som skall ta körningen till nya höjder!

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala LYNX handlare:

SN MOTORSERVICE

AUTO BLÅ

LINDROTHS MOTORCENTER

OKTAN SVERIGE AB

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen