Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA S-TX GT – KOMFORT BEHÖVER INTE VARA TRÅKIGT!

Yamaha S-TX GT kanske närmast kan liknas med bilvärldens Maybach, en fullutrustad lyxkryssare där man inte har tummat på fartresurserna. Med en Turboladdad fyrtaktare på närmare 200 hk kan vi lova er att denna sleeper i sin stilrena svarta kostym är allt annat än trött, nu tar vi er med på en tur på en av årets snabbaste touringmaskiner.

YAMAHA S-TX GT

Denna Sidewinder är verkligen rikligt utrustad direkt från fabrik och man har valt att montera en löstagbar passagerardyna som gör maskinen både snyggare och lite smidigare att åka ensam på. En annan smart lösning för att höja körglädjen oavsett om man är en eller två personer är att man enkelt kan ändra hårdheten på fjäderförspänningen i boggien med en överlast funktion. Är man två stycken spänner man helt enkelt på fjädringen och man får en maskin som bibehåller komforten på turerna.

Bakom passagerardynan sitter det en generös packlåda som smälter in bra med Sidewinderns formspråk, men den rymmer inte bara extra packning. Det är även en extra tank på 15 liter som ger S-TX GT en rejält utökad räckvidd.

Man förstår snabbt att Yamaha S-TX GT är byggd för långa turer med både lång räckvidd samt bra förvaring, men en lång tur sätter även krav på god komfort. I framvagnen hittar vi en uppsättning FOX ZERO 1,5 QS3 med den numera välkända snabbjusteringen i tre lägen med soft, medium och hard som alternativ. I boggien sitter det en uppsättning FOX HP Gas stötdämpare som istället har ett extra stöd med en överviktsfunktion som vi nämnde tidigare där man får en extra hård fjädring för att klara mer last och eller hårdare körning.

YAMAHA S-TX GT

Just hård körning kanske inte är nått man tänker sig med en Touringmaskin men det ska erkännas att det är svårt att låta den maffiga motorn vila allt för långa stunder. Tre cylindrar, tusen kubik och närmare 200 hk gör att håret på armarna reser sig bara vid tanken på världens starkaste serieproducerade snöskotermotor. Men det är ändå ingenting i jämförelse med upplevelsen bakom styret när spjällhuset öppnas och laddtrycket kommer. Kraften är i det närmaste outtröttlig och Yamahan drar otroligt hårt genom hela registret och nästan oavsett hastighet. Helt klart imponerande!!

Yamaha S-TX GT är verkligen en kompis man vill ha med på de längre turerna, och undertecknad hade inte protesterat mot att utforska fjällvärldens ledsystem på en lyxig och snabb maskin som denna. Likväl som man kan njuta i ett lugnare tempo tillsammans med sällskap på passagerardynan. Helt enkelt en riktigt läcker touring som passar både den fartglada och den som önskar komfort under beskedligare turer. 

Se vår review av Yamaha Sidewinder M-TX

Kontakta din lokala Yamaha handlare

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen