Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS KHAOS 2021

När Polaris lättade på skynket och för första gången visare upp nyheterna inför 2021 stod vi på tå. Den mest intressanta nyheten var nog den nya plattformen Matryx, samt nyheten med Patriot 650 motorn, dessa lanseras på flera modeller och vi tänkte att det kunde vara nog där. Men det var inte de enda nyheterna som skulle komma. När vi kikar på lössnösegmentet har Polaris till 2021 valt att förfina den redan otroligt potenta lössnömaskinen som vi lärt känna under föregående år. När vi sedan fick chansen att provköra deras senaste nyhet kunde vi inte bärga oss och det här är våra första intryck av Polaris RMK Khaos 155.

Polaris Khaos Åkare Niclas Totland

Nu är vi och nosar på Polaris lössnösegment och under föregående kom en ny modell vid namn Khaos. En strået lekfullare maskin än syskonet Pro RMK. Ifjol fick man även en del valmöjligheter när man skulle beställa sin Polaris och till i år är valen ännu fler och nu är det möjligt att helt konfigurera maskinen för att passa just dig som förare. Det estetiska är givetvis en parameter som går att ändra med olika färgkombinationer och tillbehör. Sedan är det möjligt att välja vilken höjd på styret som passar bäst. Men man kan till 2021 även välja vilken matta skotern skall ha för att få olika egenskaper. 

Polaris Khaos Åkare Thomas Hansson

De möjliga valen av mattor på Khaos 155” är Series 8 med 2,75” kamhöjd och 3,5” delning eller series 7 som har 3” delning och kamhöjd. Båda alternativen kommer med den nya QD2 drivningen som har en aning lägre drevning än tidigare variant. Just den snöskoter som vi provkörde hade serie 7 mattan som då har 3” kamhöjd. Resultatet av denna kombination kan vi intyga är en otroligt lekfull maskin!

Polaris Khaos Åkare Peter Eriksson

Körmässigt känns det som en riktigt väl bekant snöskoter och vi har länge uppskattat köregenskaperna som kom med Axyz-chassiet. Den är tryggheten själv när man ligger på skrå och har aldrig en tendens till att göra några egna påhitt. När man sedan efter en klättring vill vända är det med minsta input som skotern reagerar och reser upp skidorna mot skyn. En välbalanserad och lekfull skoter som är duktigt bra på att klättra.

Polaris Khaos Åkare Thomas Hansson

En skillnad som vi tidigt känner är att skotern är otroligt rapp. Den redan mycket rappa och kraftfulla Patriot 850 motorn är vi väl bekanta med i detta lag och nu känns det som att man gjort skotern ännu snäppet vassare. Känslan är som att man har monterat ett variatorkitt redan från fabrik. Något vi tror kan bero på den nya QD2 driften. Just denna egenskap gör att körningen i den tekniskt krävande terrängen blir allt roligare. 

Men bra driv och bra fart far vi fram över backarna och när vi tappa av på farten efter en ”hopover”, då är det med en otrolig respons som maskinen tar nytt tag och skjuter iväg när vi ger gas. Flytet i 3” mattan känns faktiskt lika bra som föregående Series 6 mattan och det går fort att bygga upp fart i den mjuka snön.

Polaris Khaos Åkare Peter Eriksson

När färden rullat på ett tag kan vi inte låta bli att göra några rullevändningar i ett brantare parti. Det är nästan beroendeframkallande när skotern får det att kännas så lugnt, trots att man delvis gör luftfärder. Den bjuder lätt in för lek och bibehåller sin kontrollerade sida så fort man lägger ner ena skidan i snön. Ett busfrö som bjuder in för lek dagarna i ända helt enkelt. Till sist måste vi tyvärr styra tillbaka hemåt då tiden börjar ta slut, men det är med ett leende på läpparna som vi styr hem och vi konstaterar att det är väldigt bra förfiningar som vi har att se fram emot under kommande säsong.

Snowchecka din Polaris med 5 års garanti idag

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Polaris handlare:

CAMP GAUTO

PROENGINE

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

MOTORHUSET

LINDROTHS MOTORCENTER

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen