Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX COMMANDER RE 900 ACE TURBO – HOLLYWOOD NEXT!

I vinterlandskapets hjärta, där snön ligger tjock och tystnaden råder, har SledtraxTV hittat sin nästa stjärna: Lynx Commander RE 900 Ace Turbo. Denna imponerande maskin är redan helt standard något alldeles extra. Men vi på Sledtrax är kända för att alltid gå ”All IN” och har med denna extrema familjetourer kryddat receptet till något alldeles speciellt, nämligen ett specialbygge för filmproduktion. Resultatet efter en kreativ och tekniskt avancerad process står nu Lynx Commander RE 900 Ace Turbo redo att skapa filmer ni aldrig tidigare sett! Vi inleder denna resa hos Oktan Sverige AB, där Emil Ottosson och hans team har gett oss enastående service och där butiken utstrålar en aura av vinter och äventyr.

Avhämtning hos Oktan: En värld av powersport!

Hos Oktan Sverige AB, ett paradis för skoterentusiaster, blev vår första möte med Lynx Commander RE 900 Ace Turbo. Butiken, som andas snöskoter från varje hörn, erbjuder allt man kan önska inom powersport. Emil Ottosson och hans team gav oss en rundtur i deras välfyllda anläggning, där slutdestination vart leverans av de finska lodjuret.

Det är något speciellt att ses för första gången. När motorn startas upp och maskin lastas på släpet vet man att det är nära, men denna gång är det också en annan härlig känsla som infinner sig. Nu är det dags att ta det ett steg längre. Vår finska maskin ska få sig en specialuppgift! Undertecknad är minst sagt exalterad!

Transformation i Härjedalen: Specialdesign för filmproduktion

Vår resa fortsätter nämligen nu till de västligaste delarna av Härjedalen, där Sven Hallgren tog sig an uppdraget att omvandla vår Lynx Commander till en filmproduktionsdröm. Sven som är specialiserad på maskinservice och svetsreparationer, och långväga rykten säger om något är omöjligt så ringer man Sven! Med andra ord är detta rätt man för jobbet! Med en specialbåge konstruerad i profilrör av aluminium blir hans arbete att nu att anpassa och optimera maskin för kommande filmprojekt. Detta görs i två steg:

En rundad profilbåge svetsad i aluminium utformas för att fästas på skotern och dess chassi, vilket spelar en avgörande roll under filmproduktion i dynamiska vinterlandskapet. Denna konstruktion är speciellt utvecklad för att integreras med en Movmax-arm och andra kamerariggar, vilket möjliggör skapandet av smidiga och flytande filmsekvenser.

Den rundade profilbågen är skräddarsydd för att passa skoterns unika konturer och sitter säkert fäst på chassiet. Dess robusta men flexibla design säkerställer att den kan bära vikten och hantera rörelserna av avancerade kamerariggar. Den här anordningen är inte bara funktionell utan också designad för att harmonisera med skoterns estetik, vilket bidrar till en sömlös och professionell look.

Genom att använda denna specialkonstruktion tillverkar och ritad av Sven kan nu Sledtrax smidigt fånga dynamiska scener i hög hastighet. Denna innovativa lösning representerar en fusion av teknik och kreativitet som öppnar för nya perspektiv och tar SledtraxTV´s filmproduktion i extrema miljöer till nya höjder. Dessutom med ett extra profilröret, som sträcker sig 2,7 meter över skotern och som enkelt fäst´s i Linq-systemet på tunneln möjliggör det nu nya unika filmvinklar.

Belysning från Proengine Nord: nattfilmning i ny dimension

Med hjälp av PROENGINE har vi utrustat skotern med avancerad belysning för att kunna filma även under nattens mörka timmar. Denna belysning förvandlar natten till dag och öppnar upp helt nya möjligheter för filmproduktion i vildmarken. Något vi kommer testa under vinterns mörkaste dagar! PROENGINE har ett stort utbud av både arbetsbelysning och ledramper och vi på Sledtrax kan starkt rekommendera ett besök hos dem om du är i behov av en “ljusare” vardag!

En unik skapelse för SledtraxTV

Lynx Commander RE 900 Ace Turbo är inte bara en skoter; den är en symbol för innovation och kvalitet. Varje detalj, från den specialdesignade bågen till det målade och klarlackade profilröret, visar på en grymt fin finish! Det finska lodjuret står nu redo att leverera SledtraxTV-episoder med en kvalitet och spänning som aldrig tidigare skådats. Och det kan vi tacka vår magiker Sven Hallgren för!

Sammanfattning: 

Lynx Commander RE 900 Ace Turbo är med denna ombyggnation mer än bara en skoter – Vi tror att den är en revolution inom filmproduktion i vintermiljö. Från vårt första mötet hos OKTAN SVERIGE AB till de tekniska anpassningarna av Sven Hallgren och belysningslösningarna från PROENGINE, representerar denna maskin en ny era för SledtraxTV. Med sin unika design och avancerade funktioner är den redo att ta oss med på en spännande resa genom snötäckta landskap och oförglömliga äventyr.

Är du själv intresserad av speciallösningar inom maskinservice eller svets kontakta SVEN HALLGREN

Läs mer om Släpvagn från TIKI

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Trax Impressions

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen