Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS INDY VR1 –  FORMEL SNÖ

Friåkning i de djupaste av skogar med pudersnö upp till öronen, ja visst är det väl underbart men har du provat på att pressa en turboladdad Polaris Indy VR1 som är byggd för led till sin spets? När hornen växer ut ur pannan, smilet stramar upp hela ansiktet samtidigt som pulsen stiger och blodet rusar i kroppen. Polaris själva säger sig kunna “Unlock a new dimension in trail performance”, är du beredd att hålla med?

Vad krävs för att vara snabb efter leden?

Polaris indy VR1 är ingen nyhet för denna säsong men väl värd att uppmärksamma ändå. För att hålla sig snabb men ändå stadig på leden finns det flera aspekter som Polaris kollat på. Chassit är gjort av aluminium och kolfiber för att hålla vikten nere och därmed mindre tyngd att förflytta för att få ut mesta möjliga kraft i backen.

Men för att kunna vara kung på leden krävs det inte bara fart, maskinen behöver vara stabil och säker vilket Polaris Indy VR1 får hjälp av tack vare det styva chassit, ultra-premium Velocity-stötdämpare, tävlingsinspirerad IFS framvagn och beprövad Pro-CC boggie. Med det lätta och styva chassit tillsammans med stötdämparnas setup blir detta en het kandidat efter leden.

Förare och funktioner:

För att maskinen ska kunna få ut det mesta möjliga av dig som förare har Polaris tightat till förarpositionen för att efterlikna snocross, därmed ges du som förare förbättrad input och du behöver inte anstränga dig lika mycket för att få maskinen att hänga med dig. Maxat vindskydd och minimalt luftmotstånd, ja det är två vinnande faktorer för att få en minnesvärd upplevelse efter leden.

Polaris Indy VR1 ser till att ge dig det genom att på flera sätt förbättra aerodynamiken och hålla dig skyddad mot vind med bibehållen värme och komfort. Ännu en funktion som ger komfort på ett annat plan är den 7- tums högupplösta skärmen med Ride Command Technology. Med denna kan du hålla koll på kördiagnostik, ledkartor och ansluta med wifi för att uppdatera och överföra Ride Command-data. Riktigt funktionellt och faktiskt även ett roligt sätt att navigera sig fram på okända områden för att sedan kunna se tillbaka på kördagar via Ride Command-datan.

Så vad tror vi om denna maskin?

För undertecknad som gillar mer friåkning och helst slipper leden är detta ett vinnande koncept för att göra ledkörning till en häftig och rolig upplevelse som kan tända liv i racegnistan. Som när du kör en mountainmaskin i de perfekta förhållandena, visst är det ju rätt så kul ändå när maskinen du kör verkligen får komma till sin rätt och visa vad den går för?

Med Polaris VR1 kan man med gott samvete vara säker på att det här är ett bra sätt att uppleva formel 1 på snö! Kraft, stabilitet, en turboladdad motor och en grym fjädring låter hornen växa ut för att stanna.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen