Kontakta oss

Trax impressions

LYNX SHREDDER RE 3700 600 R

Vi lämnar tövädret hemma i Norden för att bege oss över till Snowshoot i West Yellowstone. Vi följer väderrapporter och snöläget via sociala medier och det ser helt klart lovande ut, förväntningarna stiger. På plats den första dagen tar vi med oss en ny medlem ur familjen Lynx, nämligen Shredder 850ins nya lillasyskon Lynx Shredder RE 3700 600R! Hur gick den korta 600:an i USA:s djupa puder? Det och mer av upplevelsen ska ni få ta del av här med oss på Sledtrax i en Trax impression.

Det är ett taggat gäng som beger sig ut längs de nypistade lederna, upp mot höjderna för att dyka ner i pudret. Lynx Shredder 3700 600R är likt sina andra familjemedlemmar utrustad med en riktigt fin dämparsetup som både klarar den senare hemfärdens något knöligare leder samt hopp och lek bland pillows och vinddrivor. Trots sin något styvare och sammanbitna känsla som Lynx Shredder ändå har är det en lekfull maskin som blir smidig och nätt i den böljande snön med sin korta längd och rappa motor.

Men hur är då längden tillsammans med 600R motorn i West Yellowstones white room? 

Snömängden påverkar självklart körningen, det är en kort maskin vi sitter på med mindre motor än vad vi oftast är van vid. Men den imponerar, det ska finnarna ha cred för! 600:an tar sig fram väldigt bra i den otroligt fina terrängen trots sin mindre kapacitet, blade DS+ skidorna flyter bra på snön och gasresponsen hittar vi direkt med tummen! Men för den enorma snömängd som vi med glädje fann på den höga höjd vi var fick både förare och Lynx shredder 3700 600R jobba hårt, varvräknaren slog i topp mest hela dagen.

Höjdskillnaden märks på både människa och maskin kan vi lova. Just på denna demo maskin fanns det ingen shot start men 600R kommer med det precis som de övriga i Shredderfamiljen på de serieproducerade maskinerna. Så när vi står där med brinnande lungor och trötta armar, samlar kraft för att rycka igång skotern så flyger vi nästan baklänges, vilken lättdragen maskin!

Kan nykomlingen LYNX SHREDDER RE 3700 600 R konkurrera?

Den korta längden och fina gången i den välbekanta rotax motorn med Lynx shredder 3700 600R som har något färre kilon än storasyskonen ger det ett helhetsintryck av en riktigt lättkörd maskin. Vi lämnar vidare Lynxen med positiva första intryck och hoppas vi ses snart igen för att få testa den hemma i Norden. Här kör vi inte i närheten av den höjd vi testat 600:an på i USA och absolut inte samma snömängd så vi är tämligen säkra på att detta kan bli en riktigt rolig och användbar skoter för oss här hemma.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar ni kläderna i artikeln, titta in SCOTT

Läs fler Sledtrax Testar

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Kontakta din lokala LYNX handlare:

MJM POWERSPORTS

LINDROTHS MOTORCENTER

CROSSFIX

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen