Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS KHAOS 9R 165″ – VASSASTE KNIVEN I LÅDAN!

Höga berg på andra sidan atlanten och ett snödjup som de flesta av oss svenskar bara drömmer om, vad kan passa bättre än en sylvass 165” som skottar febrilt i det meterdjupa pudret? Vi hade förmånen att testa ett av de senaste recepten från det Polaris har att erbjuda i West Yellowstone i början av mars. Kära läsare, här kommer en trax impression om Polaris Khaos 9R 165”

Förhållanden kunde knappast varit bättre för att testa ett lössnömonster som detta, brant terräng och meterdjupt puder med en 2 meters bas som grund. Den nya Patriot 9R motorn har lämnat stora avtryck på den Skandinaviska marknaden och vi blev inte besviken trots den höga höjd som råder på andra sidan pölen.

Första intrycket!

Vi kommer till Polaris trailer en tidig morgon i Mars, flertalet av 2024 års modeller står redan uppradade och man vill helst testa alla på en och samma gång. Denna session ska vi dock sätta Patriot 9R motorn på prov i ett Khaosutförande med en 165” matta. Redan innan vi åker iväg är vi rätt övertygade om att denna maskin kommer skotta galet med snö. För undertecknad som till vardags kör en 146” märks direkt skillnad på den längre mattan efter leden.

Gammalt tillbaka pratade man om att maskinerna blev “busslika” efter leden när det var långa mattor. Jag måste tillägga att Khaosen INTE upplevs så, men man märker att det är en längre maskin när man ska ta en tvär kurva. Vid broms och gaspådrag förstärks fästet åt båda hållen och gassvaret i motorn gör att smilbanden kommer fram under hjälmen. Nyttan av den längre mattan känns så fort du kör av leden och ut i den orörda snön. Pop-up effekten som Polaris är känd för infinner sig även på denna modell, och precis som förväntat skottar den galet med snö!

Magiska förhållanden!

När vi kör mellan träden i den glesa skogen som Yellowstone erbjuder kan man inte annat än vara lycklig. Skotern känns smidig i den djupa snön trots sina 165” och det är lätt att hålla en bra grundfart. Kraften finns där när du behöver den och trots längden är det inga problem att lyfta skidorna för eventuella hinder. Beroende på vart vi befinner oss efter bergssidan varierar det vita fluffiga guldet i topplager om allt från 60-100cm och det är nog svårt att hitta bättre förhållanden för denna maskin.

Knivskarp!

Lite längre ner i dalen hittar vi en brant slänt där vi kan sätta skråegenskaperna på test, här måste vi säga att Polarisen är lyhörd och lyssnar på minsta input från dig som chaufför. Undertecknad kliver sakta över krönet ner mot branten och knäcker om maskinen på skrå, linjen är lätt att hålla utan större ansträngning och här känns det att 165” är sylvass i den branta terrängen. En av fördelarna denna maskin har är att skidorna inte går lika högt i luften som en exempelvis en 155” då pop-up effekten är ännu bättre här. Detta gör att du lättare kan ta shoots och hålla branta linjer då momentet alltid finns där, tar du ner farten och provocerar är maskinen dock inte bangen att ställa upp på en dans!

Sammafattningsvis:

Polaris 9R RMK Khaos 165” Slash kommer med Serie 8 mattan till Sverige och är helt klart en av de brutalare maskiner du kan köra om du vill ta dig fram i brant terräng med riktigt mycket snö. Smidigheten trots sin längd var imponerande och skotern är lättkörd och rolig. I sin rätta miljö är det helt klart ett vinnande koncept! Hur längden tas emot på den Skandinaviska marknaden återstår att se, men det blir det en snörik vinter är du garanterat längst upp i branten. Den svenska maskinen kommer inte i dessa blå toner utan en väl komponerad mix av svart, beige & orange.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Gillar du kläderna? Titta in TOBE

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

TORD´S MOTORSERVICE

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen