Kontakta oss

Trax impressions

LYNX SHREDDER RE3700 TURBO

Att BRP kommit med stora nyheter inför 2023 kan knappast undgått någon och en av de häftigaste maskinerna finner vi i lössnösegmetet hos Lynx. Inte nog med att man tagit fram en helt ny modell som har ett radikalt förändrat utseende och otaliga uppdateringar, man har även passat på att förse maskinen med den kraftfullaste 2-takts motorn i utbudet. Snöskotern vi pratar om är Lynx Shredder RE3700 850 E-TEC Turbo R och detta är vårt första intryck om denna maskin!

Lynx Shredder, ersättaren för den legendariska Boondockern, är en helt ny modell för 2023 som på papper ser ruskigt potent ut. Utifrån specifikationerna förstod vi att det inte bara är en modell med ett helt nytt utseende, även tekniken samt drivlinan har fått sig ett lyft. Men det är först när vi kommer närmare maskinen och kollar på detaljerna som vi inser att det är så mycket mer som är nytt. Lösningen med variatorskyddet, fotstegen, tunneln och lyset har helt ny tappning, men den enskilt största uppdateringen finner vi såklart under huven. Lite roligt är det att vi under vårt stora lössnötest 2021 frågade oss hur Lynxen skulle kännas med motorn som man då fann i Summit Turbo. Nu fick vi svaret och detta med besked, för både Shredder DS samt RE går att köpa med den nya 850 E TEC Turbo R motorn, som levererar hela 180hk!

När vi fick möjligheten att provköra en prototyp av Lynx Shredder RE 3700 850 E TEC Turbo R nappade vi direkt och tog med oss skotern ut i skogen för att se vad detta är för en skapelse. Om än snöförhållanderna hade försämrats radikalt under de senaste dagarna och körningen fick ske i riktigt tung blötsnö var det med ett enorm leende på läpparna som vi tog de första reporna upp för backarna. Med denna överladdade motor är det nämligen inga problem att hålla varven på topp trots krävande snö. När varvräknaren passerar 7000 finns det inget som stoppar denna hysteriska maskin, det är känslan i alla fall. Det läckra turboljudet fräser på och det drar i armarna när man åker iväg upp för backarna. Den största risken är nog att man stegrar över om man inte passar sig, för bakbåge och annat utstickande krafs är borttaget på denna modell. Det går därför både enkelt och snabbt när man väljer att vända i backarna.

Att skotern har ett ”kortare” drivband gör att man får jobba en del med att förflytta tyngdpunkten under klättring, i alla fall vid lägre hastighet, annars åker skidorna lätt upp i luften och man tappar farten. När man sedan kommit upp i en lagom hastighet och får mer driv i snön är det lätt att nyttja alla de 180 kusar som man har till sitt förfogande. Det går nämligen riktigt fort att bygga matthastighet och övervinna även de brantaste backarna, trots den kortare mattan.

Shredder RE är inte bara en maskin som gör sig bra i lössnön. En riktigt grym egenskap på denna modell är stötdämpningen som gör ett enastående jobb när det kommer till dels ledkörning men framförallt vid hopp och lek. Känslan när man kör skotern är att inget hinder är för stort och det gäller även när man kastar sig ut i luften med skotern. Även om landningen har dålig lutning eller är hård så absorberar de kraftiga KYB 36CR och KYB 46 HLCR stötdämparna landningarna på ett sätt som imponerar varje gång.

Slutligen så går det inte att låta bli att dra upp skidorna i luften under transportsträckorna. En barnsligt rolig manöver som aldrig blir gammal och som dessutom går att göra i alla tänkbara hastigheter med denna modell. Lynx Shredder RE3700 850 E TEC Turbo R, en brutalt lekfull maskin som vi ser fram emot att få se mer av under kommande säsong!

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Kontakta din lokala LYNX handlare:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen