Kontakta oss

Trax impressions

LYNX XTERRAIN 3700 850 – BRA PÅ ALLT?

Örnsköldsvik en tidig fredagsmorgon i februari 2024 trycker man på startknappen på sin nya Lynx Xterrain 3700 850 E-tec och i färgdisplayen har man förberett färdvägen med Brp Go appen. Destinationen som är målet ligger 64 mil bort och heter Mosjøen i Norge, och Sagaleden som går hela sträckan kommer att innebära varierande ledkörning där nattens snöstorm bitvis har fyllt leden med snö och bitvis en del ojämnheter innan klubbarna hunnit sladda bort förra veckans skotertrafik….. Ja, precis det här drömmer undertecknad om efter en första provtur i West Yellowstone med en helt vild crossovermaskin från Lynx!

Samla godsakerna och rör ihop, vad får man då?

Crossover är en svår modellgrupp att sätta fingret på, vissa maskiner tenderar att vara mer lössnöskoter medans andra går betydligt mer åt ledhållet. Vad har då Lynx för recept på denna sportiga crossover? Här har man valt en drivbandslängd på 3700 mm vilket är i det kortaste laget om man ska åka lössnö men istället lång som ledskoter, vi skulle dock påstå att just denna maskin har riktigt bra ledegenskaper men med bra framkomlighet utanför spåret. Var man snabb med att bestämma sig i våras så kunde man välja mellan en dubbad 41 mm matta eller en odubbad med hela 51 mm kammar.

Just den här maskinen vi testade var utrustad med de högre kammarna och det är ett grymt bra grepp i den, när gashandtaget trycks in lyfter man skidorna och det bär iväg i högt tempo mot nästa kurva. Och lika snabbt som skidorna lyfter så släpps dom ner vid inbromsningen och ger bra bett i styrningen.

Finnarna kan fjädring!

När vi då fått upp tempot längs några lite kurvigare sträckor på väg upp mot topparna  i Yellowstone så hittar vi ett gammalt timmeravlägg som snöat över och på så vis hade vi ett riktigt fint hopp att testa fjädringen på. Vi behöll våra Svenska traditioner och laddade på för att sedan landa helt platt och de kraftiga 46 mm KYB stötdämparna tog smällen utan protest  och det hade inte en lössnömaskin klarat av. Vi bränner vidare efter dessa leder som med amerikanska mått var ganska smala med kanske 2-3 meters bredd på sina håll och tighta kurvor, och här trivdes Xterrain 850 väldigt bra. Den känns som en ledmaskin med bättre grepp och lite mer viktförskjutning så den lyfter skidorna lite lättare jämfört med dom korta ledmaskinerna, men gillar man lite skidlyft som vi gjorde kommer man snabbt att trivas på den här modellen.

Nytt utseende

Det första man kanske lägger märke till på den här maskinen är ett helt nytt lyse med hela fyra stycken separata Ledlampor med ett riktigt starkt sken. Efter att vi har haft både Lynx och Ski-doo som långtest under vintern som var så vet vi att dessa lampor lyser riktigt bra! Sen ser vi även en ny design på plasten för att ge maskinerna en ny modern look men man har också jobbat med att få ner ljudnivån runt maskinen med bra isolering med mera och det är faktiskt skillnad. Inget som skramlar eller några burkiga ljud utan bara en tyst dov gång från motorutrymmet. Väldigt behagligt, framförallt på långa turer som man gärna vill göra med den här typen av skoter.

Avslutningsvis

Denna Lynx Xterrain 3700 850 E-tec var verkligen en rolig överraskning under provkörningarna i West Yellowstone och drömmen om den ultimata långturen som vi berättade om inledningsvis växer sig bara starkare. Oavsett om man gillar att ta det lite lugnare på turerna eller låta hornen växa ut rejält när man laddar på ordentligt även där det liknar en crossbana på leden så kommer denna Xterrain att vara ett riktigt bra alternativ.

Gillar du kläderna? Titta in FXR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala LYNX handlare:

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen