Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS BOOST RMK KHAOS SLASH 155″ – EN EFFEKTFULL UPPLEVELSE

Löven färgar den annars så gråa hösten, kvällarna blir kyligare och mörkare när våra tankar vandrar tillbaka till vinterns äventyr, sittandes på Polaris Boost Rmk Khaos Slash 155″ i ett snörikt USA som vi besökte under Snowshoot i Mars. Om det är någon gång man vill ha det där lilla extra som den kraftfulla, branschledande Patriot Boost-motorn ger så är detta verkligen ett sådant tillfälle!

Värst i klassen? 

Utbudet hos Polaris är stort och 2022 utökades det med en värsting genom tvåtaktsturbon Patriot Boost! Om man ska jämföra med 850 så hittar vi 10% mer effekt från havsnivå och 50% mer effekt på 10,000 fot vilket vi fick ett provsmak på uppe bland höjderna i West Yellowstones fantastiska terräng, med ett tjockt täcke av det vita guldet!

Lätt och kraftfull

Här har det inte sparats på krutet, vi hittar  närmare sagt 180hk under huven, men något som sparats in på är vikten. Både tunnel, det lätta kylsystemet, kolfiber samt aluminium komponenter minskar vikten på detta kraftpaket.  Det gör att vi upplever en väldigt lätthanterlig maskin som dessutom har otroligt mycket effekt. Du styr enkelt skotern genom att förflytta din vikt, det krävs inte mycket ansträngning från dig som förare, speciellt inte när man kör på öppnare ytor som vi hittar gott om här. Även när det blir trängre kan man använda gas och broms mycket för att med enkelhet ändra färdväg och spara på de fysiska krafterna, för det slits hårt nog på dessa som det är på sådana höjder.

Boosten besegrar bergen 

Med Boosten klarar du även av brantare klättringar trots drömlika snömängder, den bara fortsätter att mata på när vi nyper åt runt gasen och tar oss upp för långa nervkittlande branter. Utan turbon hade nog höjdmeterna och snömängden tagit ut sin rätt och vi hade säkerligen fått se oss besegrade fler än en gång. Längden på denna Polaris Boost Rmk Khaos Slash 155″ här i USA känns inte alls samma som hemma. 155″ är i mina ögon en relativt lång maskin i Skandinavien men här känns den mer som en 146″, riktigt lekfull och kvick i khaos kostymen.

Slash tunneln

Den spar inte bara på vikten utan gör körningen enklare, det är såklart den numer välkända Slash tunneln vi pratar om. Den är alltså både kortare och även avsmalnad baktill, detta gör att tunneln inte hänger upp sig på snön utan låter mattan sköta jobbet med snöskottning. Vid skråkörning och lek känns det även att det är mindre som kan släpa i snön och skapar den där lekfullheten vid vändningar och liknande.

Dags att knyta ihop säcken

Sammanfattningsvis en otroligt rolig tur på en otroligt rolig maskin! Bara ljudet gör att det spritter i kroppen och när man sedan får nypa tag runt gasen i massvis av pudersnö i denna miljö är känslan nästintill overklig. Med den effektfulla motorn och Polaris lätta chassi blir denna Polaris Boost Rmk Khaos Slash 155″ en vinnare i effekt till viktförhållandet.

Gillar du kläderna? Titta in Scott Sports

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

TORD´S MOTORSERVICE

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen