Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL – MADELENE AVANDER

Vi låter kompassen rikta in sig på Norrlands inland där vi hittar en tjej med minst sagt många järn i elden och med ett brinnande intresse för skoteråkning. Före detta lastbilschaufför som idag är deltidsbrandman, polisstudent och skribent samt förare för inget mindre än Sledtrax. Månadens profil som vi ska bekanta oss lite närmre med är vår skribent Madelene Avander.

Madelene Avander

Lite kort om Madelene:

Artikelskrivning i Sledtrax-anda, blåljus, rökdykning och släckning av bränder. Skråandes längs en dalsida, bläddrandes i lagboken eller ivrig supporter till sambon Lukas vid skotercrossbanan är delar tillhörande Madelenes vardag.

Hur startade din Sledtrax-karriär?

Det hela började med ett telefonsamtal från Andreas som undrade om jag var intresserad av att eventuellt börja skriva för tidningen. I samma veva tog Mattias och Andre över tidningen och de ville ha med mig på tåget. Jag har väldigt svårt att tacka nej till allt som är utvecklande och med möjligheten att jobba med ett av sina största intressen så var svaret ett jublande ja och det kändes jätteroligt att få det förtroendet. Att dessutom få vara delaktig i att inspirera andra tjejer till att bli en del av detta intresse samt att få vara delaktig och påverka skoterindustrin ur kvinnligt perspektiv kändes oerhört ärofyllt.

Madelene Avander

Hur var första mötet med gänget?

Snowshoot 2019 i West Yellowstone var mitt första möte med gänget. Det kändes riktigt spännande då jag aldrig hade träffat dessa grabbar innan och hade ingen aning om vilka förväntningar de hade på mig, men det blev en otroligt bra start med världens bästa gäng som idag mer eller mindre är som min andra familj.

Vad är det bästa med Sledtrax?

Det absolut bästa med Sledtrax är att man får en otrolig inblick i skoterbranschen på en helt ny nivå och man blir väldigt oberoende vad gäller märken samt att jag fått vara delaktig att påverka skoterbranschen ur ett kvinnligt perspektiv. Sist men inte minst, alla upplevelser. Allt från Snowshoot där vi testar nästa års maskiner, lössnötestet, resan till Canada och vårt event Sledtrax photoshoot som verkligen blivit en succé!

Madelene Avander

Vad är din största drivkraft?

Jag har alltid varit en person som gått min egen väg oavsett omgivningens åsikter och med egen erfarenhet vet jag hur otroligt svårt det kan vara att tackla fördomar och gå sin egen väg i en värld som talar om något helt annat för oss och här någonstans hittar jag en drivkraft som blivit allt större med tiden. Jag brinner för att inspirera andra att våga ta plats och ta för sig av livet och bidra till att folk inte begränsar sig själva. Inom skoteråkningen vill jag framförallt inspirera fler tjejer till att bli en del av skoteråkningen och hitta den glädje och gemenskap som sporten bjuder på.

Bästa Sledtrax-minnet?

Helt klart vår resa till Revelstoke. Det är en resa som kommer ligga mig varmt om hjärtat resten av livet. Naturen och deras snömängd är varje skoteråkares dröm och att uppleva denna resa och dessutom med mitt goa Sledtraxgäng var verkligen något speciellt.

Madelene Avander

Vad är ditt kommande mål med skoteråkningen?

Mitt kommande mål är att hitta mer tid till körningen, fortsätta utvecklas som förare och att fortsätta inspirera. Sedan är jag lite sugen på att börja träna lite på bana. Sambon satsar helhjärtat på den sporten och det blir en stor del av vårt liv, vilket jag älskar och stöttar till hundra procent. Det hade varit superkul att få utvecklas som förare även på den biten för att lära sig hantera skotern på ett annat sätt än vi lössnöåkare är van vid samt att det är otroligt bra träning – både styrka och kondition, något som jag kommer vara otroligt beroende av i mitt kommande yrke.

Rökdykning

Avslutningsvis har du en lite tråkigare nyhet att dela med dig av, berätta mer?

Ja, det är lite med gråten i halsen som jag säger det här..
Det sägs att allt som har sin början har också sitt slut och för min del är det dags att vända blad och låta Sledtrax som varit ett av de roligaste kapitlen i mitt liv bli ett avslutat kapitel. Jag vill rikta mitt varmaste tack till mina fantastiska kollegor på Sledtrax, alla våra samarbetspartners, alla våra läsare och alla ni åkare där ute som var och en av er inspirerar mig och som bidragit till denna härliga livsstil. Skribentlivet är nu mer ett avslutat kapitel men skoteråkningen kommer givetvis fortfarande leva kvar. Tack för den här tiden!

Läs fler MÅNADENS PROFIL

Besök Madelene instagram

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen