Kontakta oss

Reportage

PWC CRUISING DAY 2020

PWC Endurance har gått i över 10 år i Stockholms skärgård och är en av de tuffaste racen för vattenskoteråkning. Till årets upplaga hade man ändrat eventet till PWC Cruising day vilket är en något lugnare form än tidigare år. Sledtrax fick en inbjudan av Yamaha Marine som är en av huvudsponsorerna till eventet och var inte sena med att tacka ja. Under helgen som var gick Cruising day av stapeln och detta är våra intryck om detta superroliga event.

Strandbryggan

Dagen startades på strandbryggan ute på Djurgården där Niklas Ohlsen från Ribextremeracing som kört eventet under alla år tog emot det begränsade antalet 49 deltagare p.g.a covid-19 tider.
Under en gemensam frukost med kaffe och smörgås hölls en rigorös säkerhetsgenomgång och rutten som går i större delen av Stockholms skärgård presenterades.
Yamaha fanns även på plats och delade ut goodiebags till alla deltagare. Förväntningarna och ivern att komma ut till havs och få köra i denna vackra miljö var överhängande.

Niklas och säkerhetsansvarig håller genomgång

Under en klarblå himmel och strålande sol påbörjades Cruising day och med en ribbåt ledandes i fronten och en rescue båt längst bak gick färden genom Djurgårdskanalen ut till ett första tankstopp vid Lidingö.
Känslan att få köra vattenskoter tillsammans med 49 andra är något helt annat, här gäller det att ha koll åt alla håll och kanter och ligger man bakom ”klungan” blir det väldigt grov sjö och svårt att se av vattensprutet vilket inte gör saken enklare. Dock hade jag och min vän Jonathan en bra ide om att ligga något längre bak i fältet för att få en bättre överblick.

PWC Cruising Day

Efter ett par timmars färd i både låga och höga farter mellan alla öar och skär i vacker natur serverades en utsökt lunch på Linanäs restaurang på Ljusterö. Att köra vattenskoter är betydligt mer energikrävande än man kan tro. Det gäller att parera vågor och att arbeta aktivt med kroppen för att få en sådan behaglig tur som möjligt. Vilket gjorde lunchen och tankstoppet på Ljusterö än mer uppskattat.

Husky R8 med 300 hästar Yamaha Lena, Daniel Mattias & Jonathan

Efter lunch tog vi möjligheten att växla fordon med Sebastian och Johan från Yamaha för att föreviga denna dag med lite foto och film från båt. I en riktig frän Husky R8 med en 300hk stark Yamaha motor fick vi under några timmar se detta event ur ett åskådarperspektiv.
Undertecknad som är mer bekväm bakom linsen tog såklart tillfället i akt och på vår instagram SledtraxTV finns en drönarfilm från eventet.

PWC Cruising Day

Färden gick vidare ut mellan skär och öar mot öppet hav för att sedan vika tillbaka mot ett sista tankstopp vid Sandhamn. Där växlade jag och Jonathan på vattenskotrarna igen och sista timmarna in mot Stockholm njöt vi under en vacker sommarkväll. Efter nästan 12 timmar på vattenskoter avslutades dagen utanför Fjäderholmarna och vi kan ärligt säga att vi var riktigt mör i kroppen men med ett stort leende på läpparna.

PWC Cruising Day

Sammanfattningsvis vill vi tacka Niklas, Yamaha och alla andra sponsorer som gjort detta superevent möjligt. PWC cruising day är ett riktigt coolt event med stort fokus på att köra, säkerhet och exploatering.
Att få se större delen av vår vackra skärgård utanför Stockholm är få förunnat. Vi kan starkt rekommendera alla våra läsare som gillar vattenskoter att delta i PWC cruising day under kommande år.

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen