Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL OSCAR NORDSTRÖM – LJUSDALINGEN UTAN GRÄNSER!

Stora skyfall och översvämningar ses nog av de flesta som lite motgångar i vardagslivet men för månadens profil var det istället en möjlighet som öppnades upp. Det flesta har säkert sett ett viralt klipp som även kunde ses på tv där man körde snöskoter på vatten i stadsmiljö. Här såg givetvis månadens profil chansen till en riktig häftig grej och att vara först med något på snöskoter. Det blev snabbt ett stort eko i snöskotervärlden och sen dess har det blivit massor med spektakulära påhitt med ingen mindre än Oscar Nordström som vi nu ska lära känna lite bättre!

Hej Oscar! Vad kul att du vill vara med i månadens profil då jag tror att vi delar nyfikenheten med våra läsare. Berätta lite mer om dig själv och din bakgrund, vad du jobbar med och vart du kommer ifrån?

Tack för att ni vill ha med mig. Jag är 26 år och kommer från en liten by som heter Hennan och ligger utanför Ljusdal. Idag bor jag i en villa i Ljusdal tillsammans med min sambo och jobbar som snickare. 

Vi anar att det finns ett starkt motorintresse hos dig, är det något utöver snöskotrar som du sysslar med?

När jag var yngre åkte jag mycket moped och la ut youtube videos på det. Men nu är det skoter sommar som vinter, och det har blivit över 100 mil på vatten de senaste åren. Har även en Impala från 63 som jag donar lite med på somrarna.

Hur började du med snöskoter och vilken typ av körning har du hållit på med? friåkning, skotercross, ramp med mera?

Fick en skoter vid 6 års ålder som jag åkte hemma på gården med. Körde sedan till och från fram tills jag var 18 år, då köpte jag min första egna maskin som jag bara åkte på vatten med tills 2019, då jag plockade ut en ny maskin och började köra mer på snö.

Det blir oftast att man är ute och letar efter drivor eller bra ställen för hopp. Förra säsongen köpte jag en Skidoo 600RS för att köra på bana och prova hoppa ramp. Jag kommer att försöka lägga mer tid på det denna säsong dom helgerna man inte åker till fjälls.

Vi har sett en hel del spektakulära grejer från dig och nått av de fränaste vi sett på en snöskoter är dina försök på en backflip i en ravin där du åker upp på ena sidan för att sedan landa på den andra och du var inte långt ifrån att sätta den. Är det något du kommer att testa på igen i år?

Ja det kommer jag att försöka med i år igen och helst landa den. Men jag tror det finns mycket mer som är roligt man kan hitta på i en ravin

Utöver de hopp vi redan sett, har du tankar och idéer på fler saker som inte gjorts med en snöskoter?

Går och funderar dagligen på massa saker som borde funka med rätt förutsättningar, men inget som jag har helt klart. Men försöker även tänka på säkerheten och vad som kan gå fel. Till exempel att alltid försöka ha en plan på vad jag gör om det går snett. Jag har även en sjukdom, Addison, som gör att jag behöver tänka extra på att inte göra mig illa. Jag har alltid med mig någon som vet om sjukdomen och vet vad dom ska göra om något händer, än så länge har jag klarat mig ganska bra.

Du är även en av de nyaste ambassadörerna på Ski-doo, hur lyckades du med det och hur ser samarbetet ut där och samarbetar med några utöver Ski-doo?

Ski-doo kontaktade mig innan säsongen drog igång ifjol, var inte självklart val i början men ångrar mig inte en sekund idag! Utöver Ski-doo har jag hjälp av Northgrade som står med släpvagn och HR motor som står med bil. Nytt för denna säsong är ett samarbete med Goldgraphics.

Vi kan ju inte sticka under stolen med att snöskoter är en rätt dyr sport, vad skulle du ge för tips till de som vill börja med snöskoter och komma in i det som vi tycker är världens roligaste hobby?

Första skotern jag köpte kostade 4000 kr, så mina tips är att köp en billig skoter, lär dig skruva själv och se till att alltid ha roligt!

Avslutningsvis undrar vi hur man som ny i skotervärlden kan bygga upp sitt varumärke och sociala medier som du har gjort för att själv en dag kunna få hjälp av sponsorer?

Det jag har kört på är att lägga ut få klipp som jag tror kan synas och få spridning, istället för att lägga ut mycket som dom flesta säger att man ska göra för att få spridning.

FÖLJ OSCAR NORDSTRÖM PÅ INSTAGRAM

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen