Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL – SONDRE ZACHARIASSEN

Denna månad riktar vi kompassen mot Narvik. Han är högaktuell i Tv serien Sledheads, han är en av Norges vassaste skoteråkare inom friåkningen och en ambassadör för Polaris Scandinavia. Månadens profil Sondre Zachariassen.

Sondre Zachariassen

Berätta lite mer om dig själv: Född/uppvuxen? Hur gammal är du? Jobb? Familj?

Tjena Sondre Zachariassen här!! Jag är 31 År år gammal och jag är född och uppvuxen i Narvik som ligger i Nord Norge! Jag driver en Hertz station i Narvik och jobbar i en bilaffär.

Hur kommer det sig att du har blivit fast för skoterkörningen, vad är drivkraften hos dig?

Jag blev upplyft på en snöskoter då jag var ett och ett halvt år gammal och sen den dagen har det varit min stora passion i livet. Snöskoter har betytt allt för mig och hela min fritid ägnar jag till skoterrelaterade aktiviteter. Men det är kanske inte konstigt när jag bor endast 30 minuter från Riksgränsen där det har blivit mycket körning genom åren. Grejen med skoter är att det är fruktansvärt roligt, alla människor man träffar, fjällmiljö, sammanhållningen och adrenalinet är nästan obeskrivligt.

Sondre Zachariassen

För oss i Sverige verkar det som att det är totalt förbjudet att köra skoter i Norge, är det verkligen så eller kan man köra på vissa ställen även hos er?

Ja det kan faktiskt verka så, men vi har faktiskt ställen att köra på. Allt från längst i norr där Finnmark ligger till Kristiansand i söder. Det finns några frikörningsområden men det är mest leder som är tillåtna tyvärr, men ni från Sverige är varmt välkomna på besök och testa på skoteråkningen här.

Just nu kan man se på sociala medier att ni är med i en tv serie i Norge som heter Sledheads, kan du berätta mer vad det är för något?

Sledheads är faktiskt en TV-serie på Norska TV2  om friåkning på skoter i Norge! I Sledheads följer vi några olika profiler i skoterbranschen under en hel säsong, både i fjällen och i våra annorlunda skoterliv! Vi försöker visa fram våran sport till det Norska folket och kanske skapar vi en positiv debatt som kan ge nya möjligheter för att öppna upp fler områden med friåkning. TV-serien har fått positiv kritik och vi är jättenöjd över det.

Sondre Zachariassen

Vi har nu börjat få lite koll på att du är en etablerad förare i Norge och samarbetar kanske med en hel del bolag i skoterbranschen, vilka jobbar du med och på vilket sätt ser samarbetet ut?

Jag samarbetar med några bolag som : Polaris Scandinavia , Trama Harstad , Polaris Kiruna, TOBE Outerwear och Motowrap! 

Som Factory Rider för Polaris Scandinavia får vi hänga med på en massa coola saker, bland annat photoshoots och reklamfilmsinspelning som är jättekul. Vi spenderar också mycket tid på att testa prototyper av olika maskiner och hjälper till på återförsäljar-träffar och olika mässor! Polaris familjen är sjukt roligt att tillhöra, dom är jätte proffsiga och tänker långsiktigt! Vi lyssnar på dom som åker med våra produkter och vi har en grym line up inför säsongen 21, därför är jag sjukt taggad! 

Jag kör också för TOBE Outerwear som är en pionjär i branschen inom kläder! Dom tillverkar högkvalitativa kläder som gör att vi i fjällen kan vara ute längre samtidigt som man håller sig både torr och varm! Jag spenderar också mycket tid här med tester av deras produkter och prototyper av olika plagg. Tillsammans med alla teamåkare och alla erfarenheter vi har med skoteråkning och kläder hjälper vi till med att göra så bra produkter som möjligt.

Sondre Zachariassen

Vi avrundar intervjun med tre snabba frågor:

Häftigaste skoterminnet?

Häftigaste skoterminnet måste vara då vi hade Team rider tour i Revelstoke Kanada med TOBE triben! Helt sjukt att åka i dom fjällen som har bara sett i Slednecks när man var liten! Allt är så stort och häftigt där borta! Jag kan varmt rekommendera det till alla.

Hur ser vi till att skoteråkningen förblir hållbar även i framtiden?

För att den fria skoteråkningen ska förbli hållbar nu och i framtiden behöver vi helt enkelt vara en bra medmänniska! Det gör man genom att man inte plågar djuren , kastar skräp i naturen, respekterar skogsplanteringar och förbudsområden! Vi måste alla vara en bra ambassadör för den fria skoteråkningen, då kan vi tillsammans se till att det inte stängs flera områden! 

Vad är din kommande målsättning inom skoteråkning?

Bara köra så mycket Khaos som bara möjligt haha! Nej, jag hoppas Covid-19 snabbt går över så man kan resa till Sverige och även Kanada med massor av skoteråkning tillsammans med polarna igen! Jag planerar också att bygga några roliga maskiner i år så vi får satsa på det! Stora hopp , 270is och skogsåkning, för jag har hört att dom lovar snörekord i 2021 😉 Rock n Roll!!

Besök TOBE OUTERWEAR

Följ Sondre Zachariassen

Läs mer om Polaris Lineup 2021

Läs fler Månadens Profil

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen